avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM- rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM- rog raspuns urgent

Buna seara,
O intrebare am. Daca am semnat un contract de munca la un angajator si intre timp m-am razgandit din motive intemeiate si vreau sa raman la actualul angajator ce trebuie sa fac.
Mentionez ca data semnarii contractului este in luna septembrie si data propriu-zis de incepere a activitatii este in decembrie, bineinteles cu perioada de proba de 90 de zile.
Ce risc exista, se poate desface contractul disciplinar, desi nu am inceput activitatea sau nu exista niciun risc, pur si simplu notific angajatorul ca doresc rezilierea contractului?
Cum se completeaza notificarea respectiva, imi puteti oferi un model?
Astept raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 28 Septembrie 2014
Intr-adevar, notificarea ar putea sa fie trimisa chiar in prima zi de incepere a activitatii.

In speta, se poate discuta si cu angajatorul ca sa se renunte amiabil la acel c.i.m.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. - Eu am inteles ca ati incheiat contractul individual de munca (CIM) in septembrie cu o perioada de proba de 90 de zile (pana in decembrie).
- Trebuie sa va fi fost inmanata si dvs. o copie dupa CIM.

2. Perioada de proba face parte din CIM, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj deci CIM este valabil din luna septembrie.

3. Fiind in perioada de proba puteti face oricand o notificare de incetare a CIM in baza art.31(3) din Codul muncii:

Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. (somaj)
...

4. Model de notificare:

Catra Societatea __________

NOTIFICARE
privind incetarea contractului individual de munca

Domnule Administrator (Director),

Subsemnatul __________, salariatul dvs. in functia de ____________, cu contractul individual de munca nr. ___ din data de ______, prin prezenta va notific incetarea contractului individual de munca incepand cu data de _____, in baza art.31(3) din Codul muncii.

Data __________
Semnatura _________

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu. Data semnarii contractului e in septembrie insa activitatea incepe in decembrie. Deci din decembrie incepe practiv perioada de proba. Acum am doar un contract semnat si atat. Vreau sa inceteze. Deci Dle Tudor, pot depune de pe acum notificarea. Multumesc!
Puteti depune notificare acum, insa c.i.m.va inceta in decembrie.
Ar mai fi si varianta sa nu va prezentati la noul loc de munca, in decembrie, si veti fi concediat pentru absente nemotivate.

Alte discuții în legătură

Demisie in ziua semnarii cim 1 luna iuliaflorescu13 iuliaflorescu13 Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba RomeoB RomeoB Buna ziua, Sunt angajat la o firma de 4 zile si vreau sa renunt deoarece am gasit mai bine in alta parte, aici sunt in perioada de proba. Din cate stiu pot sa ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz Daniel333 Daniel333 Buna ziua , am o problema legata de demisie si preaviz . Pe scurt : am semnat un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni de zile in data ... (vezi toată discuția)