Buna seara,
O intrebare am. Daca am semnat un contract de munca la un angajator si intre timp m-am razgandit din motive intemeiate si vreau sa raman la actualul angajator ce trebuie sa fac.
Mentionez ca data semnarii contractului este in luna septembrie si data propriu-zis de incepere a activitatii este in decembrie, bineinteles cu perioada de proba de 90 de zile.
Ce risc exista, se poate desface contractul disciplinar, desi nu am inceput activitatea sau nu exista niciun risc, pur si simplu notific angajatorul ca doresc rezilierea contractului?
Cum se completeaza notificarea respectiva, imi puteti oferi un model?
Astept raspuns. Multumesc!
1. - Eu am inteles ca ati incheiat contractul individual de munca (CIM) in septembrie cu o perioada de proba de 90 de zile (pana in decembrie).
- Trebuie sa va fi fost inmanata si dvs. o copie dupa CIM.
2. Perioada de proba face parte din CIM, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj deci CIM este valabil din luna septembrie.
3. Fiind in perioada de proba puteti face oricand o notificare de incetare a CIM in baza art.31(3) din Codul muncii:
Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. (somaj)
...
4. Model de notificare:
Catra Societatea __________
NOTIFICARE
privind incetarea contractului individual de munca
Domnule Administrator (Director),
Subsemnatul __________, salariatul dvs. in functia de ____________, cu contractul individual de munca nr. ___ din data de ______, prin prezenta va notific incetarea contractului individual de munca incepand cu data de _____, in baza art.31(3) din Codul muncii.
Nu. Data semnarii contractului e in septembrie insa activitatea incepe in decembrie. Deci din decembrie incepe practiv perioada de proba. Acum am doar un contract semnat si atat. Vreau sa inceteze. Deci Dle Tudor, pot depune de pe acum notificarea. Multumesc!
Demisie si preaviz
Daniel333
Buna ziua , am o problema legata de demisie si preaviz . Pe scurt : am semnat un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni de zile in data ... (vezi toată discuția)