avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de nastere si de casatorie)?Ce acte secer la succesiune?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 08:24, 28 Septembrie 2014
La dezbaterea succesiunii veti duce toate actele de proprietate aferente defunctului si ANEXA 24 de la primarie in care sunt trecute de asemenea toate proprietatile din rolul fiscal al defunctului.

Fiecare mostenitor va primi o cota parte fractionara din fiecare bun, existand din acel moment o indiviziune a bunurilor intre coerezi (comostenitori).

Dupa ce aveti certificatul de deces, certificatele de stare civila, anexa 24, certificatul de atestare fiscala referitor la impozite, titluri de proprietate/contracte, certificat de casatorie si certificate de stare civila a erezilor + 2 martori care il cunosteau pe defunct puteti dezbate succesiunea.
(Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila, adica o puteti dezbate si dupa 100 de ani, dar daca depasiti 2 ani de la data decesului platiti impozit de 1% calculat la valoarea bunurilor din masa succesorala)

Pentru dezbaterea succesiunii, unul dintre mostenitori merge la un birou notarial din localitatea defunctului si depune o cerere pentru dezbaterea succesiunii. Notarul va va programa intr-o anumita zi si la o anumita ora unde vor veni toti mostenitorii acceptanti sau aceptati. Dezbaterea poate avea loc doar la un birou notarial din localitatea de domiciliu sau zona arondata judecatoriei localitatii respective.
Daca nu va intelegeti se dezbate in instanta.
Da, trebuiesc toate actele copiilor defunctului , certificate de nastere si casatorie , unde este cazul , pt. a se demonstra rudenia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea casei maneaflorentina31 maneaflorentina31 Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate? (vezi toată discuția)
Acte necesare dezbatere succesiune nutzzu nutzzu Buna seara. Vreau sa vand un apartament al parintilor mei,ambii decedati,iar eu sunt singurul mostenitor.Banuiesc ca pt a-l vinde trebuie sa fac dezbaterea ... (vezi toată discuția)