avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea casei

Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate?
succesiune se deschide si dezbate in instanta la ultimul domicili al defunctului ,,,,
Succesiunea se dezbate la un birou notarial ori la instanta din localitatea/zona arondata defunctului
La dezbaterea succesiunii mostenitorii prezinta la biroul notarial competent (de regula biroul notarial aflat pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu) anexa 24 in care serviciul de stare civila competent completeaza numele defunctului si mostenitorii, document care este insotit in mod obligatoriu de certificatul fiscal, cu bunurile aflate pe rolul fiscal al defunctului. Daca defunctul are bunuri imobile pe raza altei localitati decat cea de domiciliu, mostenitorii vor prezenta, alaturi de actele de proprietate, certificatul fiscal al imobilului de la primaria respectiva. Daca exista bunuri care nu au fost cunoscute de mostenitori la data dezbaterii succesiunii, atunci certificatul de mostenitor se va suplimenta la o data ulterioara cu aceste bunuri.
puteti dezbate succesiunea pentru un bun, o parte din bunuri sau toate bunurile defunctului.
competenti (in procedura notariala) sunt notarii din circumscriptia judecatoriei in care defunctul a avut ultimul domiciliu.

@end: cand veti avea de dezbatut o succesiune in care toti mostenitorii se pun de-acord veti prefera sa va adresati instantei sau sfatuiti astfel numai pe altii? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)
Succesiune costels costels deschiderea succesiunii se poate face la orice notar? se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)