avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM part - time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM part - time

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 16:39, 20 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivita art.106 alin.1C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Asadar, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea nr. 263/2010, care este cel stipulat pentru cazul contractului de muncă cu durată integrală.

Astfel,1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an vechime in munca =1 an stagiu de cotizare la pensii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu mentiunea ca stagiul de cotizare este mai mic decat al celui cu contract de munca cu norma intreaga, deci si punctajul este mai mic.
Stagiu de cotizare nu este mai mic. Ce act normativ prevede ceea ce sustineti dvs?

Nu mai induceti in eroare utilizatorii cu astfel de mesaje.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
tudorvle a scris:
Cu mentiunea ca stagiul de cotizare este mai mic decat al celui cu contract de munca cu norma intreaga, deci si punctajul este mai mic.

1. Stagiul de cotizare la pensie nu este mai mic, este la fel ca si al unui salariat cu norma intreaga.

2. - Punctajul de pensie poate fi mai mic daca are un venit mai mic.
- Dare exista si posibilitatea ca un salariat cu part-time sa aiba un salariu mai mare ca a unui cu full-time si atunci punctajul va fi corespunzator.

3. In concluzie: nu conteaza cate ore pe zi lucrezi ci cat venit ai si ce contributie platesti la pensie.

Vreti sa spuneti ca si cel cu norma intreaga, cat si cel cu part time plateste aceleasi dari la sistemul de pensii, raportandu-ne la salariul minim?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
tudorvle, utilizator

Alte discuții în legătură

C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei ... stela03 stela03 buna ziua, Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei din uk acest contract se supune legislatiei aplicabile pentru contractul part time. Acum ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă part time și calculul pensiei Adnana Anisoara Adnana Anisoara Bună seara. Cum se calculează contributia la pensie în cazul muncii cu contract part time?Precizez că sunt la pensie de drept si mai lucrez in regim part ... (vezi toată discuția)