avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor contabilitate

Buna ziua.
Poate cineva sa-mi explice si mie va rog, ce reprezinta "sold clienti creditori" ? Trebuie sa dau bani cuiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:29, 24 Mai 2009
Clienţi – creditori” este un cont de pasiv care exprimă obligaţiile unităţilor patrimoniale faţa de clienţi lor pentru avansurile sau aconturile încasate de la aceştia. Aceştia se vor lichida apoi prin decontarea lor, pe seama facturări livrărilor sau prestaţiilor ulterioare, urmând a se încasa doar diferenţa între nivelul total al facturări şi avansul sau acontul deja primit. Se creditează cu sumele încasate de la clienţi reprezentând avansurile pentru livrări de bunuri, prestări de servicii sau executări de lucrări şi se debitează cu decontarea avansurilor încasate de la clienţi. Soldul contului este creditor şi reprezintă sumele datorate clienţilor
Multumesc mult.
Cu placere :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Stingere avans client gabi.b gabi.b Cum sting un avans de la un client din 2008 (in contul 419) - clientul nu mai exista ca societate. Ce inregistrare contabila trebuie sa fac? Trimitere la lege ... (vezi toată discuția)
Avans spre decontare midadu midadu Am avut o societate ale carei partti sociale le-am cesionat altei persoane.In aceasta societate am fost asociata cu o alta persoana, care a fost si ... (vezi toată discuția)