avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Model cerere judecatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Model cerere judecatorie

Buna ziua

Doresc un model cerere pentru a da in judecata asociatia de proprietari pentru a cere o firma acreditata ANRSC sa faca masuratorile/stabilirea cotelor ptr incalzire deoarece legea locuintelor prevede aceasta si la noi nu s-a respectat si am primit cote mari si inegale. un ap 10% iar altii triplu 30%.
multumesc
Cel mai recent răspuns: crisstm , utilizator 11:06, 8 Octombrie 2014
Aveti repartitoare?
Gasiti pe site model actiune chemare in judecata pe care o personalizati cu situatia dv concreta
Initial puteti solicita cliarificarea situatiei direct presedintelui de asociatie,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 sau in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d puteti formula contestatie la valoarea impusa in lista de intretinere-in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
nu avem in bloc repartitoare

Da, am facut contestatie, s-a afisat o sedinta si nu s-a prezentat nici macar administratoarea. doar eu si inca 3 proprietari.
instanta poate emite o hotarare prin care sa fie obligata asociatia sa se conformeze legii si sa vina o firma acreditata ANRSC sa faca masuratoriile/restabilirea cotelor pe fiecare apartament?
Azi am sunat la ISTA (firma acreditata ANRSC) unde am fost informat ca deobicei asociatile pun aceste cote dupa ureche si ca este enorm 30%. Ei in urma masuratorilor au 2%-5% ptr partile comune si maxim 10% pentru apartament. depinde de izolatie , tipul acesteia si multi alti factori.
multumesc

Mentionez ca aceasta actiune facuta de firma acreditata implica ca in fiecare apartament sa se permita accesul pentru masuratori (chiar daca unii se vor opune) si se si plateste 35 lei/apartament si 50 lei pentru casa scarii / subsol / parti comune.
Am sanse de castig sau lupt cu morile de vant?
ma ajuta cineva cu un model de cerere?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Adriantot, moderator
Procentul pentru calculul incalzirii pe parti comune este in functie de suprafata (Cota Parte Indiviza) a fiecarui apartament si a fost stabilit de sau impreuna cu Asociatia. Aceste cote au fost furnizate de catre Asociatie firmei si se regasesc in Statutul Asociatiei.
Sincer, nu cred ca veti avea sorti de izbanda.
Ceea ce doriti dvs. implica multi bani si nu cred ca Proprietarii sau Comitetul Asociatiei vor fi de acord.
Ati putea totusi sa cautati oferte pe care sa le prezentati Asociatiei, dar ce va face sa credeti ca vor permite toti proprietarii accesul?
Ati putea sa mergeti in audienta la directorul firmei sa explicati situatia si sa cereti verificarea in vederea masurarii, celorlalti proprietari care nu au raspuns.
Incercati, poate aveti noroc si veti avea acces la Procesul-Verbal de verificare.
Mai repede reusiti cu firma decat prin instanta.
Oricum aveti nevoie de nervi si timp.

@crisstm

In cazul dv. aveti o problema deoarece blocurile, conform Legii 325/2006, trebuia sa se contorizeze la nivel de apartament cu repartitoare. La montarea repartitoarelor firma care realizeaza aceasta prestatie face si inventarul infrastructurii de incalzire.

In lipsa acestor repartitoare asociatiile isi vor stabili un procent propriu pentru spatiile comune si tevile verticale, inclusiv pentru cei care au centrale termice de apartament intr-un Regulament de repartizare a caldurii. Procentul este arbitrar si aprobat in AG.
O asociatie poate insa apela si la o firma agreata ANRSC sa faca acest inventar, astfel incat sa se faca repartizarea caldurii proportional, conform acestui inventar, inclusiv in apartamente, deoarece unii si-au mai schimbat caloriferele si s-au produs diferente de SET individual.
Aceasta este insa o optiune, nu o obligatie. Asadar sorti de izbanda nu cred sa aveti in instanta pentru ca nu exista text de lege care sa oblige asociatiile sa faca acest inventar in lipsa repartitoarelor.

Trebuie totusi sa insistati la conducerea asociatiei, eventual sa va extindeti targetul de influenta asupra vecinilor dv. pentru aceasta operatiune si impreuna sa faceti presiuni pe conducerea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea administratorului de bloc razvan0606 razvan0606 Buna ziua, Am apartamentu inchis in termopan si izolat termic, am contoare de apa si caldura, nu am pt gaze, si cu toate astea sunt obligat pe perioada ... (vezi toată discuția)