avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebari legate de procesele penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebari legate de procesele penale

Buna ziua
Am cateva intrebari:
1. in cazul depunerii unei plangeri penale ca parte vatamata, in cazul in care se ajunge la proces, iar procuratura pierde procesul exista vreo sansa ca eu sa trebuiasca sa platesc cheltuieli de judecata? de fapt, exista posibilitatea ca eu sa am de plata ceva?

2. In cazul in care in plangerea penala formulez pretentii pentru daune materiale, procuratura castiga procesul, iar cel invinuit este condamnat la plata daunelor, dar are si alte datorii (fie prin alte procese peirdute sau ca simple datorii cetre alte persoane fizice/juridice), in ce categorie de creante se includ sentintele de executare silita?

3. In cazul in care plangerea este indreptata impotriva unei firme in insolventa, suma pe care o solicit cu titlu de daune materiale poate fi inscrisa in masa credala inainte de condamnare?

4. Avand in vedere ca persoana impotriva careia doresc sa formulez plangerea a avut in trecut si are in prezent alte dosare penale, am dreptul legal ca din momentul depunerii plangerii sa consult rechizitoriile/ sentintele care o privesc pe aceasta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters328245 , utilizator 13:50, 29 Septembrie 2014
1. Parchetul nu pierde. Se poate dovedi ca pretentia dvs. nu este fondata sau suspectul/ inculpatul nu este vinovat. Nu am vz cazuri in care partea vatamata sa fie obligata la cheltuieli de judecata.
2. Se va pune in executare ca orice alta hotarare. Daca are bunuri, aveti ce sa ii luati. Daca nu, nu.
3. Inainte de condamnare nu. Daunele material/morale se acorda prin Sentinta prin care se pronunta asupra condamnari, nu inainte.
4. Nu puteti consulta decat dosarul in care sunteti parte, nu altele.
CristinaPaisa a scris:

2. Se va pune in executare ca orice alta hotarare. Daca are bunuri, aveti ce sa ii luati. Daca nu, nu.

Este vorba despre o firma care are poprire pe conturi de la DIICOT si a pierdut deja mai multe procese in care s-a dat sentinat de executare silita. Avand in vedere ca in acest moment firma este in insolventa, sunt interesat sa aflu ce fel de creanta este considerata o sentinta care imi da dreptul la executare silita. Stiu ca exista cateva feluri de creante (garantate, chirografare, etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica ContSters180748 ContSters180748 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost lovit de un angajat al fostului patron, nu il cunosc prea bine pe agresor. Dupa cele 3 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala deco9bal deco9bal In cazul unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui biciclist se aplica termenul de doua luni pentru depunerea plangerii ? Mentionez ca victima ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma in litigiu de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta ... (vezi toată discuția)