in ian 2012 am vindut un imobi cu suma de 68000 euro,iar in luna noiembrie am cumparat un imobil impreuna cu concubinul(proprietari amindoi). bani pentru cumpararea noului imobil au fost excusiv dati de catre mine..concubinul avind o pedeapsa de 4 ani cu suspendare si 4 ani cu incercare perioada 2003-2013acesta a executat din pedeapsa de 4 ani 8luni de zile fapta penala find de de detinere si vainzare de droguria .acesta ma obliga sa primesc 1/2 din pretul imobilului. in perioada 2004 -2013 a fost angajat ca sofer la un ciclop cu un salariu de 750 lei.contributia lui la cumpararea imobilui a fost de 0 roni ce sorti de izbinda am daca intoduc un proces pentru a dovedi ca el nu a contribuit cu nici un ban. multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Chiar daca nu a contribuit cu nimic, fiind coproprietar, tot are un drept. Dvs trebuie sa faceti dovada celor sustinute, astfel incat procentul dvs sa fie mai mare.
Nu prea aveti sanse. Aici nu e vorba despre un partaj asupra bunurilor comune, pentru a se tine seama de contributia fiecaruia dintre soti. Nu e devalmasie, e coproprietate, iar regulile sunt cu totul altele.
Daca s-a intabulat cu cota de 1/2, coproprietarul are 1/2. Nici mai mult, nici mai putin. Iar daca pretindeti ca i-ati fi imprumutat suma reprezentand 1/2 din pret, a intervenit prescriptia, care curge, spre deosebire de soti, de la momentul la care ati fi putut sa-i solicitati restituirea (adica, din prima zi de dupa imprumut, avand in vedere ca nu ati stabilit un termen de restituire). Daca ati inteles sa-i donati, cu titlu gratuit adica, jumatatea de apartament (sau de pret), nu aveti niciun temei pentru revocarea donatiei.
Donatie
ContSters201565
El (concubinul) cumpara cu ea(concubina) un imobil in cote de 1/2 fiecare.
Banii au fost in exclusivitate ai concubinului.Plata imobilului se face prin ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
mruazl@yahoo.com
buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)