Buna ziua
am o problema cu o garsoniera aflata la demisolul unui bloc vechi, din centrul capitalei, care are bulina. Am avut un chirias cativa ani, dar in Octombrie 2012 s-a intamplat o inundatie, in sensul ca wc-ul a refulat in baia noastra si a umplut baia precum si holul, stricand aproape tot parchetul datorita mirosului si a resturilor care au ramas infiltrate.
Am lasat garsoniera goala, cu apa taiata cam 1 an de zile si gura wc-ului cimentata. Cand am avut bani, am refacut tot parchetul si am re bransat WC-ul la instalatia blocului. Rezultatul a fost ca iar s-a deversat tot continutul in baia noastra. Aceeasi problema au avut-o si vecinii. Se pare ca numai cei de la demisol au aceasta problema.
Am vorbit cu instalatorul blocului, a fost de acord sa vina sa ne ajute sa ne dam seama cum sa bransam instalatia de wc, dar dupa ce a vazut ca s-a evacuat la noi in garsoniera s-a declarat neputincios.
Se pare ca problema e ca toata canalizarea se infunda undeva mai jos si se deverseaza resturile la mine in garsoniera.
Nu stiu ce sa mai fac, administratorul nu vrea sa ma ajute, considera ca e problema mea. Totusi, nu e corect sa suport toate chelutileile, practic trebuie sa pun cruce la acea garsoniera pentru ca baia e nefunctionabila si mai si devereseaza.
As fi vrut planurile de la instalatie, dar nu stiu de unde sa le cer. O solutie ar fi sa chem o vidanja cu aparat video, bagata pe teava, sa vada unde este dopul. Dar costa prea mult pt o singura persoana
Cum pot sa fac sa implic blocul in problema asta, care nu e a mea, vine din exterior si am nevoie de implicarea lor, caci nu pot singura sa o rezolv?
Multumesc.
In primarie exista un serviciu care se ocupa de problemele asociatiilor de proprietari. Mergeti si solicitati-le sprijinul. Daca nu va juta, mergeti in audienta la primar.
sunt doua solutii:
- prima este sa curete coloana care evident in timp s-a colmatat, daca va intelegeti cu ceilalti locatari, evident cu toate dificultatile cu care v-ati intalnit. Asta nu va scapa insa de alte evenimente neprevazute, in speta cand ploua mult si canalizarea va incepe sa verse in demisol.
- varianta a doua este montarea unei valve dupa WC, nu e foarte scumpa, va duce totul la cateva sute de lei. Cautati un instalator care sa stie ce e aia. Bine ar fi ca sa convingeti ceilalti locatari sa monteze o astfel de valva si pe coloana, la iesirea din bloc pentru a nu avea probleme cand sunt precipitatii abundente.
Se poate folosi o supapa unisens dar nu e sigura 100%. Eu as folosi pentru evacuare o pompa cu supapa unisens la capat. Asa am rezolvat un subsol care se inunda pe invers din canalizare. Eu as evacua totul intr-un vas inchis ermetic si mai departe as pompa in instalatia blocului printr-o supapa unisens. Trebuie si un tocator in vas care sa toace si sa omogenizeze totul.