avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumularea pensiei cu salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumularea pensiei cu salariul

un coleg cadru didactic implineste in februarie varsta de pensionare si doreste sa prelungeasca contractul cu trei ani cu aprobarea Consiliului de Administratie dar intreaba daca are aceasta aprobare si face dosar de pensionare mai beneficiaza si de salariu si de pensie ?
multumim
Cel mai recent răspuns: cristeaion , utilizator 18:20, 1 Octombrie 2014
Cum sa procedeze pentru a obtine acei 2298 lei ? Daca ramane in activitate va primi tot 1700 , daca iese la pensie va primi 1400 . Va rog sa-mi spuneti cum sa procedeze .multumesc mult
1. Cei 2298 lei = salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

2. Dvs. va beneficia de pensie si de salariul pe care il va primi de la angajator (nu de cei 2298 lei).
Ca sa obtina un astfel de salariu , trebuie dat un act normativ.
Am inteles eu gresit ca nu poate depasi suma de 2298 salariu + pensie . Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public - cumul pensie cu salariu Vali1961 Vali1961 In 2004 am fost pensionat anticipat din MApN.Din 2007 a trebuit sa renunt la pensie,caci m-am angajat ca functionar public cu statut special la MJ.In prezent ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu maria_55 maria_55 Buna ziua! Sunt profesor si ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta (65 ani) in martie 2015. As putea functiona pana la sfarsitul anului scolar (iunie ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar la stat Justitiarul711 Justitiarul711 Un pensionar la limita de varsta din minerit se poate angaja la stat? Mentionez ca are varsta de 48 de ani. (vezi toată discuția)