avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Persoana instabila psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Persoana instabila psihic

Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema delicata pentru noi. Bunica mea nu mai este in deplinatatea facultatilor mentale. Sufera de o forma avansata de dementa. Este violenta daca i se reproseaza ceva si pur si simplu nu ne putem intelege cu ea. Am gasit in repetate randuri gazele la aragaz mergand fara foc aprins si cu geamurile inchise. Am gasit recipiente de gatit cu mancarea carbonizata si focul mergand. Pur si simplu nu isi aminteste ce face iar daca ii aratam devine violenta. A fost vazuta iesind dezbracata pe scara blocului fara un motiv aparent. Pe langa toate acestea are si o problema grava cu alcolul care ii agraveaza starea si nici medicamentele nu le ia. sta de 11 ani la sora ei care acum nu vrea sa o mai tina din motive evidente. La noi nu are unde sa stea si nici nu avem curajul sa o tinem in casa intrucat a amenintat in repetate randuri ca ne va omora in somn.
Vrem sa o delaram instabila psihic si sa o internam intr-o clinica unde sa fie obligata sa isi ia tratamentul si sa fie tinuta departe de alcol. Cum putem face acest lucru. Va rog un raspuns rapid intrucat suntem intr-o situatie disperata.
Cel mai recent răspuns: Lexy_me , utilizator 13:18, 2 Octombrie 2014
Initial este necesar sa obtineti o sentinta judecatoreasca prin care persoana este declarata incapabila , fiind lipsita de discernamant...din N motive=boala , debilitate , etc
In baza hotararii judecatoresti definitive,membrii familiei au dreptul legal sa desfasoare demersuri pentru internare in unitate specializata
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac miha_gl miha_gl AM PLECAT DE ACASA ACUM 3 SAPTAMANI LA MAMA MEA SI AM LASAT ACASA 3 COPII MINORI CU UN TATA ALCOLIC SI CU MAMA LUI.NU MAI PUTEAM SA STAU IN MEDIUL ALA MA ... (vezi toată discuția)
Cerere in dosarul de divort cornycorny cornycorny Buna ziua, sunt in divort cu soția am avut un termen de împăcare , aceasta având mai multe manifestări violente în această perioadă fara de mine și ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)