avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie

Buna ziua,
Am cumparat un ap cu 2 camera in 30.06.2014 si m-am apucat de renovat. La 2 sapt vecinii mi au facut reclamatie la primarie ca daram ceva in ap.
In momentul cand am cumparat ap avea unele modificiari la interior si anume un zid de BCA care a fost deplasat cu 1 metro spre camera de zi.
Cei de la primarie ma oblige acum sa mi iau autorizatie de constructive/daramare a zidului..Specific ca nu am daramat eu zidul. Zidul a fost daramat in anul 2009.
Am o cerere de la administrator in care este specificat ca asa am achizitionat ap cu modificarile facute. Ce este de facut in aces caz.
Legea 50/1991 spune ca nu sunt obligat sa obtin autorizatia si ca la 3 ani se prescrie.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Alexandruionel , utilizator 19:01, 4 Octombrie 2014
In actul de vanzare-cumparare trebuia sa mentionati ca apartamentul a fost modificat . Mergeti cu doua persoane la un notariat pentru a da declaratie pe proprie raspundere ca apartamentul a fost modificat anterior anului 2009 de fostul proprietar si eventual o adeverinta de la asociatie in acelasi sens. Depuneti declaratiile la primarie pentru a nu primi amenda . Vi se va pune in vedere sa obtineti totusi o autorizatie dar cel putin scapati de amenda care este foarte mare . In cazul in care veti primi un proces verbal de amenda pentru constructie fara autorizatie, il contestati in termen la instanta (consultati un avocat ) si depuneti si acele declaratii la instanta unde veti audia martori pentru anularea procesului verbal.
amenda nu au cum sa imi dea....am depus declaratia de la administrator si declaratia mea cum ca asa am cumparat ap. Problema este daca ma pot obliga sa obtin autorizatia chiar daca s-a prescris si nu am daramat eu zidul de BCA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare modificare constructie din 2009 Alexandruionel Alexandruionel Buna ziua, Am cumparat un ap cu 2 camera in 30.06.2014 si m-am apucat de renovat. La 2 sapt vecinii mi au facut reclamatie la primarie ca daram ceva in ap. ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie pentru constructie eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva lamuriri, va rog. Intentionez sa achizitonez apartamentul socrilor, prin credit prima casa. Urmeaza sa facem mai intai ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru perete daramat la bloc? capraruioan capraruioan Buna ziua. Am inceput renovarea unui apartament destul de vechi. Peretele din dormitor (facut din BCA) avea crapaturi. Cand am scos usa cu tot cu toc, s-a ... (vezi toată discuția)