avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Buna seara!

Sunt insarcinata in 5 luni si as dori sa stiu daca urmeaza sa semnez un cim pe perioada determinata de 2 luni cu un salariu minim brut de 900ron care ar fi indenbizatia pt pre si postnatal.mentionez ca nu am avut anterior venituri supuse impozitului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mira_30 , utilizator 10:44, 1 Octombrie 2014
Conform OUG 158/2005 :
- Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul.

- Baza de calcul, aşa cum menţionează art. 10 din mai sus menţionata ordonanţă, se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele şase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Multumesc insa as dori sa stiu concret cum se calculeaza daca voi semna contractul pe 15 oct pana pe 15 dec si din 1 dec pot sa mi iau acele 126 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sarcina/lauzie abc82 abc82 as dori sa imi explice si mie cineva cum se calculeaza indemnizatia de sarcina lauzie pentru un salariu brut de 11000ron/luna. exista vreo plafonare? cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal andreea227 andreea227 Buna ziua, Tocmai mi-am dat demisia, iar la sfarsitul lunii voi incepe un contract pe o perioada determinata de 3 luni, apoi de 6 luni si apoi va fi pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de lauzie!!! dare4more dare4more Buna ziua!!! Cat se plateste concediul de lauzie??? Am inteles ca 85 % din brut raportat la ultimle 6 luni...Este corect sau nu? Multumesc !! (vezi toată discuția)