Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si copia, cum procedez daca acesta refuza sa-mi dea originalul, ca sa pot depune contestatie la judecatoria pe raza careia am domiciliul, in timp util, adica in 15 zile de la retinere, pentru a reintra in posesia permisului de conducere?
Practic ce pot face in cazul asta, pentru ca daca nu am procesul verbal, nu-l pot contesta la judecatorie, pentru ca am doar dovada ca mi-a fost retinut permisul de conducere fara drept de circulatie?! #-o
Pe dovada scrie ca prezenta s-a eliberat in baza procesului verbal seria .... nr... din ..................................
Precizez ca agentul constatator e la foarte mare departare de mine si ma gandesc ca nu a vrut sa-mi dea procesul verbal sau a uitat sa mi-l dea ca sa-mi puna bete in roate si sa nu-mi pot recupera permisul de conducere in timp util.
De semnat l-am semnat pentru ca am fost sfatuit sa-l semnez de o cunostinta comuna si nici nu am putut sa zic ca nu am permisul de conducere la mine din moment ce eram la volan, iar procesul verbal a fost redactat intr-un mod favorabil de catre agentul constatator, nu l-a scris in dusmanie, asa ca nu am ce sa-i reprosez. :(
1. De scris scrie în OG 2/2001 că doar acțiunea contravențională suspendă executarea sancțiunii aplicate prin procesul verbal de contravenție, nu și alte plângeri făcute de petent.
2. Iar dosarul penal de care vorbește agentul ceva nu se leagă, deoarece pentru o infracțiune nu se întocmește proces verbal de contravenție care poate fi contestat în 15 zile.
Deci ori fapta este o faptă penală și atunci nu avem ce să vorbim de contravenții și termen de contestare a procesului verbal (și așa cum spune userul, va trebui să aștepte dispoziția procurorului - care însă poate dura luni bune), ori e vorba de contravenție și atunci trebuie depusă plângerea în 15 zile de la data semnării procesului verbal.
Dacă este vorba întradevăr de o infracțiune, atunci neînmânarea unui exemplar din procesul verbal este legală, deoarece este vorba de vreun proces verbal de cercetare/constatare la fața locului care nu se înmânează.
Ambele nu pot fi deoarece infracțiunile și contravențiile se exclud reciproc.
Adică o faptă ori e infracțiune ori e contravenție. Aceeași faptă nu poate fi și una și cealaltă.
Corect. Dar poti sa fii depistat in trafic si baut peste 0,8 la mie (infractiune), si cu viteza peste limita legala (contraventie). In fine, initiatorul stie ce a avut acolo.
Acu vazui ca nu am dat detalii lamuritoare dar in acel moment nici eu nu stiam cum sta treaba.
Fapta mentionata in procesul verbal este "conducerea unui autovehicul cu numere nevalabile" adica numerele erau ale altei masini inmatriculate in Bulgaria, iar acea masina fusese radiata de proprietarul bulgar.
Agentul constatator a fost un politist de frontiera.
Rog frumos un moderator sa mute acest topic la locul potrivit.