avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare casa autorizatie constructie expirata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare casa autorizatie constructie expirata

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot intabula apoi.
Cat de legal este un astfel de contract?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela_t , utilizator 14:22, 7 Octombrie 2014
Se poate prelungi autorizatia de construire. In cartea funciara constructia nefinalizata se poate intabula si pe stadii de executie. Astfel notarul va putea face tranzactia iar drepturile de construire sa fie cesionate de catre dumneavoastra in calitate de cumparator.
Puteti cumpara doar ceea ce e pe CF. Si daca casa e facuta fara acte in regula va puteti trezi cu amenda sau mai rau, depinde de localitatea unde e facuta. In Timisoara de exemplu primarul declara ca va demola tot ce e facut fara autorizatie de constructie.
ciudat
N-are cum sa fie la impozite daca nu s-a facut receptia.
Daca s-a facut receptia se poate intabula si apoi s-o cumparati
Daca e vorba de o casa veche, pentru care s-a emis autorizatie de constructie in scopul modificarii (extindere, consolidare s.a.m.d.), trebuie autorizatie noua. Cumparati deci terenul si, daca exista, casa veche.

@florin_bv
Daca autorizatia este expirata nu mai poate fi prelungita. Se scoate autorizatie noua. Care poate sa fie sau poate sa nu fie cu aceleasi conditii ca cea veche (de exemplu daca intre timp s-a aprobat un PUG nou s-ar putea sa nu se mai accepte aceeasi constructie).

@cristina paisa
Nu mai exista intrarea in legalitate, ce este ilegal construit se demoleaza, se aduce la starea initiala. E drept ca sunt unele primarii care inchid ochii, e suficient sa soliciti autorizatie ca si cum inca nu s-a construit nimic.
Totusi constructia nefinalizata se poate intabula si pe stadii de executie, notarul va putea face tranzactia iar drepturile de construire vor fi dobandite de cumparator.
Constructia se poate intabula cu respectarea prevederilor art.98(3) ordinul 700/2014.
Eu am cumparat o casa ,,la rosu'', in curs de edificare, neintabulata, cu autorizatia de constructie expirata. Am obtinut o noua autorizatie de construire ( reautorizare), in baza proiectului initial si a documentatiei existente la dosar(nu am facut modificari la proiect), bineinteles, se plateste taxa de autorizare, la valoarea din proiect, actualizata.Dupa ce vom face receptia lucrarilor, o vom intabula. Raspunsul este da, se poate. Pe extrasul CF va aparea doar terenul.Si noua au vrut sa ne-o treaca la impozit, insa nu avea ferestrele montate...ne-au spus sa o declaram dupa ce montam ferestrele si instalatiile, insa nu am declarat-o inca, nu am facut receptia lucrarii, mai avem de lucru.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
mirela_t, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa ”la gri” laurentiubogdan laurentiubogdan Vreau sa cumpar o casa in stadiul ”la gri” - tencuita, cu ferestre, usa exterioara, acoperis cu invelitoare, fara utilitati trase. - Ce acte ... (vezi toată discuția)
Legea 571/2003 referitor la calculul impozitului majorat cu 65% pentru a doua casa AKM AKM Detin a doua casa si terenul intravilan aferent de 700mp la tara.,.deoarece era veche am obtinut in anul 2009 autorizatie de construire ,pentru modernizare si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)