avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier

Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a intrat in depasirea auto din fata lui. Am avut daune in urma impactului( carcasa oglinda sparta, stalp usa dr indoit, zgariat usa fata, spate, aripa dreapta, infundat aripa dr spate si spoiler smuls din cleme care s-au rupt). In urma accidentului am fost fericit ca am scapat si eu si sotia fara vatamari corporale si la rugamintea soferului ce a produs accidentul am incheiat o constatare amiabila unde am trecut toate aceste avarii. Ne-am vazut de treaba fiecare iar in prima zi lucratoare din acel moment am fost le [EDITAT] cu asigurarea. Acestia mi-au spus ca poate sa se uite la masina doar dupa ce au declaratiile si pozele soferului vinovat. Intr-un final am reusit sa iau legatura cu soferul respectiv sa ii spun sa se duca pentru poze la asigurator iar el mi-a spus ca deja el si-a reparat masina. Intr-un final sa dus dar nu a mai recunoscut avariile lui, spunand ca doar cu oglina lui in oglinda mea ne-am lovit. [EDITAT] au fost foarte fericiti si mi-au deschis dosar pentru o perioada de trei luni spunand ca ne vor chema din nou sa ni se ia declaratii si cu masinile la verificat. Nu au vrut sa tina cont de urmele de vopsea de la masina respectiva ce erau pe masina mea. In final am primit decizia finala prin curierat ca nu mi se aproba decat schimbarea carcasei de la oglinda. Intrebare este ce as putea sa fac avand in vedere ca pe constatarea amiabila sunt trecute avariile la ambele masini si semnata de ambii soferi. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:38, 5 Octombrie 2014
Constatarea amiabila este un document semnat de dvs si celalalt sofer implicat in trafic. Daca acesta doreste sa isi schimbe declaratia nu cred ca o poate face cu un alt document.

Cum nu a mai recunoscut acel sofer? verbal sau a dat vreo declaratie in scris?
Cred ca este un abuz.
mergeti in instanta cu amiabila ca proba...o sa castigati procesul in procent de 100% .
ca si parte civila , sa cereti masina noua...din partea Euroins.

ati auzit de fals in inscrisuri , fals in declaratii , uz de fals...etc..etc !
Buna ziua,

Avand in vedere refuzul asiguratorului de a va despagubi, va trebui sa promovati actiune in instanta prin care sa cereti obligarea lui la plata despagubirilor si sa va probati pretentiile cu martori, planse foto, expertiza auto.
Succes!
Acel sofer cand a fost contactat de cei de la Euroins a spus ca doar cu oglinda ma atins si ca nu are o alta avarie pe masina. Deja isi reparase masina
Greseala mea este ca la locul accidentului nu m-am gandit sa fac poze la masini si mai ales la masina vinovatului. Poze de la masina mea am si se observa vopseaua lui pe masina mea. Intrebarea mea este daca in situatia de fata pot castiga procesul sau nu? Ma puteti ajuta?

Alte discuții în legătură

Refuz plata asigurator euroins iulian1986 iulian1986 In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
(!!!accident usor!!!)buna ziua, in urma cu o saptamana, la schimbarea directiei de ... David081102 David081102 Buna ziua, in urma cu o saptamana, la schimbarea directiei de mers, am acrosat usor o masina, la semafor. Din acest accident usor a rezultat o zgarietura la ... (vezi toată discuția)