avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata asigurator Euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata asigurator Euroins

In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a lasat un bilet in geam cu numarul lui de telefon, in data respectiva contactandu-l imediat. Ne-am deplasat in ziua respectiva la politia rutiera dar politia concluzionand ca accidentul sa produs fara victime ne-a recomandat sa ne ducem sa facem amiabila.Ne-am deplasat la sediul Euroins din galati unde sau facut poze sau luat declaratii si sa deschis un dosar de dauna, vinovatul recunoscandu-si vina.Dupa 2 luni de asteptari , stres , nervi , telefoane am primit o rezolutie de la Euroins Bucuresti in care imi zic ca formele nu corespund ca forma si ca accidentul nu sa produs in realitate si conf art 46 parca din CSA Euroins nu acorda despagubiri. A urmat o perioada de nervi reclamatii catre Euroins , cearta cu inspectorul de daune din galati , sunat la bucuresti la ei, plangere la CSA in care nimic nu sa rezolvat. CSA imi raspunde acum cateva saptamani si imi spune ca a incercat sa convinga asiguratorul in legatura cu producerea daunei dar asiguratorul isi mentine pozitia de a refuza despagubirea. Acum o saptamana am luat legatura cu o avocata i-am prezentat o parte din actele necesara pentru a introduce o actiune in instanta , am mers la un service unde am obtinut si un deviz de reparatie dauna ridicanduse la o suma de aprox. 105 milioane vechi. Intrebarea mea care este eu in momentul acesta. imi pot repara masina sau trebuie sa astept eventual daca se cere vreo expertiza in instanta ? trebuie sa obtin o factura si chitante de suma care sa facut devizul de reparatie? imi pot repara masina cumparandu-mi 2 usi de la dezmembrari si inlocuindu-le si aripa fata si spate sa le repar? cum sa fac sa procedez ca la carte sa nu intampin probleme va rog daca ma puteti ajuta . multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut311998 , utilizator 19:55, 8 Decembrie 2020
daca o reparati in regie proprie cel mai probabil asiguratorul in instanta va cere sa va despagubeasca ptr. asa ceva. daca usile costa 500 lei, atata sa va dea. daca mergeti si o faceti in service va exista factura cu ce si cat, mai greu sa comenteze la asta,dar vor comenta oricum. + ca dupa 30 de zile nu mai aveti voie sa circulati cu masina in conformitate cu codul rutier => va puteti inchiria o masina(daca va tine buzunarul) pana la solutionarea speteti(cel mai fericit caz ~8 luni ,daca nu 1-2 ani, doar traim in Romanica) si sa puneti asiguratorul sa va plateasca si acel cost.
Sau sa va intalniti cu el in mediere( da sa-l faceti sa o ceara el nu d-voastra, nu va jucati aceasta carte,nu inca, medierea intr-un proces poate dura pana la 3 luni, va puteti intalni in fiecare zi sis a vorbiti) si sa ii spuneti ca va inchiriati masina ptr ca nu mai aveti voie sa mergeti cu a d-voastra si ii veti cere acel cost in instanta + daune morale ptr ca nu ati putut folosi bunul d-voastra.
Va sfatuiesc sa mergeti la un avocat si sa ii spuneti TOATA speta.
Deja am fost la avocat azi a depus actiunea in instanta am zis sa nu mai stau sa treaca timpul cei de la asigurare isi mentin parerea se tin tare. i-am explicat avocatei daca trebuie sa ii convoace la mediere sau conciliere si mi-a spus ca asa ceva nu mai este obligatoriu, asa ca a depus actiunea de dat in judecata. sunt si 2 martori care au vazut plus ca vinovatul a spus ca o sa se prezinte si el sa recunoasca vinovatia. acum nu stiu cu masina ce sa fac? sa merg asa cu ea?sa o las pe dreapta? sa cumpar 2 usi de la dezmembrari si sa le inlocuiesc sa pot circula urmand ca eu sa zic ca inca masina nu am reparat-o ca sa pot obtine suma de pe deviz? sincer nu am 105 milioane sa dau din buzunar sa imi pot repara masina.e totul asa de complicat si nu sunt vinovat cu absolut nimic.
Sfatul meu este sa nu va reparati masina... mai ales ca este vorba despre societatea de asigurari mentionata.
Stiu ca este greu, dar cunosc o speta in care un bun afectat de un eveniment asigurat, a fost reparat pe baza intelegerii verbale cu asiguratorul, iar in cursul procesului asiguratorul a obtinut, ca si mijloc de proba, o expertiza care sa constate valoarea reala a daunelor. In conditiile in care bunul a fost reparat, nu are rost sa insist asupra rezolutiei.
O alta problema : vecinul dumneavoastra si-a reparat masina ? Aveti fotografii cu masina vinovata, ulterior producerii evenimentului, fotografii din care sa rezulte ca urmele de pe cele doua autovehicule sunt similare?
Eventual ar merge sa incerci sa soliciti reparatie in regie proprie - ti se dau mai putini bani, dar nu mai dai socoteala la nimeni despre ce faci cu ei. Nu stiu daca in faza actuala mai e posibil sa ceri asta... dar asa ar fi trebuit sa procedezi la inceput.
Din pacate "euroins" urmeaza retzeta falimentului "astra"...
...tot din pacate, veti da in judecata soferul care v-a cauzat paguba ( desi omul este teoretic nevinovat ! )
... terminati cu asigurarile la "euroins"... sunt gata !

Alte discuții în legătură

Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)