avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte imobil

Buna seara,

Mai este necesara inscrierea in cartea de imobil a proprietarilor/chiriasilor?
La avizer trebuie afisate numele proprietarilor/chiriasilor?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:00, 14 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Da, este necesara inscrierea persoanelor din cdrul asocitiei in cartea de imobil, indiferent ca sunt proprietari, chiriasi ori locatari cu alt statut.
Numele poate fi afisat la intrarea in scara blocului pe interfon, apoi pe lista de plata, pe alte tabele postate la afisierele din casa scarilor.

Inscrierea in Cartea de imobil se loveste mereu de refuzul locatarilor/proprietarilor/chiriasilor de a comunica toate datele personale invocand, printre altele, ca presedintele (sau cel care este desemnat sa o completeze) nu sunt abilitati ca operatori cu date personale. Administratia neavand alte mijoace de constrangere, ori nu are ce face ori apeleaza la politistul de proximitate (sau cum s-o mai numi el astazi), care refuza mereu sa ajute la completarea acesteia. Doresc si eu cazuri concrete de modalitati de completare a acesteia, pentru de parereri nu poate fi vorba daca nu te confrunti direct cuaceasta problema. Nultumesc .
Cartea de imobil se tine de catre comitet. Este un aspect de normalitate si legalitate. Este util in relatia cu autoritatile publice, inclusiv listele electorale.
Cartea de imobil se tine, in cadrul asociatiei, de o persoana desemnata de conducerea asociatiei, cu acordul organelor de politie. Aceasta persoana poate fi desemnata dintre membrii comitetului executiv sau alt proprietar de incredere, chiar daca nu este membru al comitetului executiv.
Cartea de imobil nu are nici o legatura cu listele electorale, aceasta incluzand orice persoana ce locuiecte in imobil, atat cei cu drept de vot cat si cei fara drept de vot in adunarile generale, in referendumuri nationale, in alegerile locale, parlamentare, prezidentiale...

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-date obligatorii maria mary maria mary Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, daca este obligatoriu pentru cartea de imobil sa spun și ocupația și locul de munca? Mi se cer aproape toate datele ... (vezi toată discuția)
Copie contract v c cristina_c cristina_c Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am ... (vezi toată discuția)