avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de Imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de Imobil

Buna ziua."Seful de scara" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul "sef de scara", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de mult timp. Avem si chiriasi pe scara, care nu sunt de acord sa-si dea datele.Imi puteti da, va rog, niste trimiteri legale privind " seful de scara",activitate, obligatii, completarea Cartii de Imobil (cu datele obligatorii pe care trebuie sa le contina)?In L 230 si Oug 97 nu am gasit toate informatiile.Va multumesc:O:))
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:36, 23 Iulie 2016
Nu sunt consultant, dar Cartea de Imobil este o tiparitura ce se da de sectia de politie a MAI de care tineti, iar inauntru sunt :
-temeiurile legale, in baza carora se cer datele
-rubricile obligatorii de completat
-numele responsabilului cartii de imobil , care este in evidentele sectiei de politie
Chiar si chiriasii au o rubrica rezervata!
OUG nr.97/ 2005 republicata in 2011 mentioneaza:
Art. 38
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
Art. 40
La hoteluri si in alte locuri de cazare in comun, inscrierea in cartea de imobil se face la sosire, prin grija proprietarului sau a administratorului acestora, dupa caz.
Functia de "sef de scara" nu exista in legislatia specifica asociatiilor de proprietari, prin urmare nu exista obligatii sau trimiteri legale la activitatea acestuia.
Sotul este membru in comitetul executiv al blocului?
Daca este membru in CEX atunci are atributiile comitetului executiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte imobil magda_oancea magda_oancea Buna seara, Mai este necesara inscrierea in cartea de imobil a proprietarilor/chiriasilor? La avizer trebuie afisate numele ... (vezi toată discuția)
Cartea imobilului sorinavalentina sorinavalentina as vrea sa stiu va rog ce contine cartea imobilului si unde ar trebui sa stea. multumesc (vezi toată discuția)
Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)