avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa reziduala auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa reziduala auto

Buna seara ..Am cumparat un Logan in 2005 .la momentul respectiv am platit si taxa reziduala ..Intrebarea mea este : Ce este aceasta si daca are vreo legatura cu timbrul de mediu care se plateste acum la o inmatriculare auto..
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 02:06, 2 Octombrie 2014
Valoarea reziduala nu are legătura cu timbru de mediu. Dvs ati achiziționat masina printr-un leasing, iar la finalul creditului ati achitat aceasta rata reziduala.
In conformitate cu prevederile art. 2 din OG nr. 51/1999, valoare reziduală reprezintă valoarea la care, după achitarea de către utilizator a tuturor ratelor de leasing prevăzute în contract, precum şi a tuturor celorlalte sume datorate conform contractului, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului către utilizator şi este stabilită de părţile contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing imobiliar jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema referitoare la un leasing financiar imobiliar: -la inceperea leasingului s-a incheiat contractul pe valoarea ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)