avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme vanzare cumparare masina.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme vanzare cumparare masina.

Buna ziua, astazi mi-a venit prin posta o amenda de rovinieta pentru o masina care am vandut-o in 2010 (amenda e din iulie 2014). In 2010 de fapt am vandut sasiul masinii pentru recarosare si am dat si numerele (greseala mea). Contractul facut a fost unul normal de vanzare/cumparare (greseala a fost ca l-am crezut pe cumparator ca pt recarosare ii trebuie numerele). El se pare ca nu a trecut masina pe el. Amenda de rovinieta a venit pe mine desi masina nu o mai am din 2010.
La finante cred ca cu impozitul e la fel. Va rog daca se poate sa ma ajutati/corectati cu seria de pasi pe care vreau sa o fac:

1)Voi contesta amenda in instanta atasand copie dupa contractul de vanzare/cumparare. Desi nu stiu exact cum sa formulez plangerea/cererea, am gasit ceva chestii pe site dar toate se refereau la roviniete platite dupa, sau mai multe amenzi de rovinieta primite intr-uni interval scurt,... nici una nu semana cu problema mea.
2)Voi merge la finante sa vad in ce stare e impozitul platit/neplatit, oricum si acolo voi prezenta contractul de vanzare cumparare. Aici nu stiu,... daca impozitul e neplatit din 2010 trebuie eu sa il platesc, cineva m-a sfatuit sa nu ma las si sa amenint cu instanta.
3)Ii voi trimite o recomandata cumparatorului in care il instintez sa treaca masina pe el. Problema e ca din comoditate la biroul unde am facut actele de vanzare/cumparare nu i-a trecut in contract toata adresa, doar nume, serie si nr buletin, judetul si comuna. De aici nu mai stiu,... ce pasi trebuie sa urmez pentru a instraina/radia (nu imi pasa) masina de pe mine. Trebuie sa il informez ca vreau sa radiez masina sau pot direct,... sincer nu imi pasa ca nu mai poate circula cu masina (astfel de gunoaie asa merita), dar cineva m-a sfatuit sa fac asa,... dvs. ce ziceti? Va multumesc pentru sfaturile date,....
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dyla , utilizator 14:39, 10 Ianuarie 2022
Termenul scadent pentru declararea instrainarii este de 30 de zile de la data incheierii actului de vanzare-cumparare sau a certificatului de distrugere. Aceasta obligatie cade in sarcina vanzatorului respectiv a fostului proprietar.
Nedeclararea sau declararea instrainarii peste termenul legal prevazut de lege se sanctioneaza cu amenda.
Cand ati facut actul de vanzare-cumparare , trebuia sa faceti si scoaterea de la fisc a masinii de pe numele dvs. Asta presupunea sa faceti acea fisa care atesta ca dvs. ati scos din evidenta bunul , si ca XZ urmeaza sa o inscrie la adresa cutare.
In felul asta , dvs. erati acoperit si aveati cu ce sa contestati amenda.
Din pacate, daca masina figureaza tot pe numele dvs, va trebui sa platiti impozitul.
Am vorbit la fisc,... de la fisc e scoasa am scapat (am uitat de acum 4 ani toate detaliile). Mai este la politie trecuta, de aceea imi vin amenzile pe numele meu. Numerele de inmatriculare i le-am lasat cumparatorului (mi-as spus ca pentru recarosare ii sunt necesare si eu nefacand in viata mea o recarosare l-am crezut). Deci mai e treaba cu amenzile care imi vin mie,.... cum trebuie sa fac sa o pot scoate de la politie? Daca nu vrea sa trimita numerele? Am inteles ca doar in instanta. Astazi (de 15 minute) i-am trimis o scrisoare cu comfirmare de primire (pe care sper sa o primeasca tinand cont ca are o adresa tare ciudata) in care l-am instiintat despre problema si l-am informat ca voi apela la instanta pentru radiere fortata neurmand sa il instiintez cand masina va fi radiata,... el va circula "normal"si se va trezi cu dosar penal pentru punerea in circulatie a unei masini radiate(sincer nu ma doare capul de un nesimit care a vrut sa profite).
Tipul a luat de fapt oala cu seria (BMW E46 acolo o are) de pe telescop,... neavand chef sa care dupa el toata epava (in urma cu 4 ani recarosarile de genul erau la moda deoarece se scapa de taxa de inmatriculare),... eu am avut accident (dauna totala) mi-am vandut masina pe bucati (dezmembrat masina) pentru a mai diminua paguba (si chiar am reusit am scos 18200 ron in 2 ani masina costand initial 30200 ron) iar eu am vandut actele practic chestie perfect legala deoarece s-a facut la fel ca o tranzactie auto (mai departe la RAR cu serie motor si alte chesii s-a descurcat el).
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Inca o chestie am uitat si nu mai pot edita,... Daca refuza sa trimita numerele si sa o inmatriculeze calumea pe el (numerele nu imi trebeuie doar sa fie pe el sa nu mai am batai de cap) pot sa il dau in judecata pentru abuz de incredere (pe penal) ?
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Daca procesul nu are semnatura olografica doar o stampile se poate ataca si pe cauza asta? Scrie ca prezentul PV a fost generat si semnat olografic cf. legii 455/2001 si HG 1259/2001 dar in afara de cele doua stampile si un cod de bare nu vad nici o semnatura.... Oare s-ar putea ataca si pe lipsa semnaturii olografice? Va multumesc pt raspunsuri.

A si inca o intrebare contestatia PV trebuie sa o fac in Timisoara (unde s-a luat amenda) sau in Tarnaveni (orasul meu natal unde mi-a venit PV)?
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Cred ca mai exista o solutie...sa mergeti la notar ( si sa va sfatuiti) si sa dati o declaratie pe proprie raspundere ca dvs. ati vandut masina , ca ati scos masina din evidentele fiscului - adica v-ati facut treaba , sa atasati copiie acestor documente si sa meregeti la politie pt. a radia masina. Sper sa fie ok.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)