avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina din circulatie de la Politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina din circulatie de la Politie

Buna ziua,

In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe certificat Instrainat catre _______ si data. Aceasta persoana care a cumparat-o, a vandut-o la randul ei unei alte persoane(necunoscuta - am pierdut urma masinii). Acesta din urma, circula in continuare cu numere de inmatriculare ale mele, cu toate ca am convenit cu cel care a cumparat masina sa imi dea numerele in 30 de zile.(asta e alta poveste, nu mai am nevoie de numerele acelea). Interesandu-ma la Buzau(unde si stau de drept), masina inca este inmatriculata pe numele meu la Politie. Astazi am primit amenzi de rovinieta, vreo 4 la numar de la Fetesti. Cei de la Buzau de la Politie, ma indruma sa fac o cerere la judecatorie pentru a radia masina de la ei de fapt (o prostie de altfel)(nu mi-au spus ce cerere sa fac), la Bucuresti, ceea ce mi se pare ilogic, cand eu stau in Buzau. De ce m-as deplasa la Bucuresti pentru aceasta plangere?
Asadar, ce anume trebuie sa fac sa pot radia din circulatie de la Politie numerele de inmatriculare din baza de date de la ei? Ce cerere trebuie sa fac, in ce oras? Avocatul la care am fost nu prea s-a descurcat si mi-a facut o Actiune in Constatare si eu ar trebui sa platesc aproximativ 5500 de ron taxa de timbru, cand eu, am inteles ca nu se plateste taxa de timbru la valoarea masinii.
Daca m-ati putea ajuta si cu un model de cerere, as fi recunoscator.

Multumesc,
Valentin
Cel mai recent răspuns: valentincr , utilizator 21:53, 8 Iulie 2012
Masina a fost radiata de la impozite si taxe Buzau, dupa numele dvs? Procedura de radiere a masinii de pe rolul dvs, se face prin prezentarea contractului de vanz-cumparare, urmand sa fie scoasa dupa rol. Totodata, (retineti ca acest lucru va poate ajuta), dupa radierea din baza de date, exista obligativitatea functionarului de a instiinta, Serviciul impozite si taxe, unde isi are domiciliul cumparatorul, pt a fi luat in evidenta. Solicitati si insistati ca aceasta adresa sa fie trimisa si confirmata, privind inregistrarea lui. O data radiata masina de la dvs si inscrisa la cumparator, aveti posibilitatea sa il actionati in instanta, (dar costurile nu sunt atat de mari, s-a exagerat nitel), pt faptul ca amenda pt rovinieta nu va apartine. Amenzile pt rovinieta, le veti gasi inregistrate si pe rolul dvs, posibil sa fie nevoie sa le achitati, vedeti ce optiuni aveti. In momentul in care faceti demersurile dvs, nu trebuie sa spuneti de faptul ca el a vandut masina, important sa rezolvati in dreptul dvs, pe urma dupa ce masina v-a fi inscrisa pe numele lui, v-a trebui sa treaca si el prin ce treceti dvs acum. La Politie nu veti rezolva nimic, ei motiveaza ca trebuie sa prezinte cumparatorul sa inscrie masina.#-o Bafta!
Da, masina a fost radiata de la impozite si taxe, chiar in ziua vanzarii masinii. Apoi, a fost luat in evidenta la Bucuresti la impozite si taxe. Singura chestie care nu a facut-o, este aceea de a inmatricula masina. Costurile sunt chiar cele care le-am zis (3611 ron pentru prima infatisare si inca nu stiu exact pentru recurs, ce se ajunge pe la costul care l-am zis). Pentru Actiune in Constatare, si anume pentru a radia masina din circulatie de la Politie, se plateste taxa de timbru la valoarea de vanzare a masinii.
Eu ca sa il oblig sa isi inscrie masina la politie, l-am contactat, i-am spus ca imi pune sechestru pt o suma mare, ca figurez cu masina in circulatie, drept pt care urmeaza sa o ridice, credeti-ma ca a tinut, intr-o saptamana a inscris-o la politie pe numele lui. Bafta! Daca ajungeti sa ii faceti actiune in tribunal, faceti decat pt neplata rovinieta, fiind vorba de valoare mica, probabil v-a costa mai putin, poate in sentinta il va obliga sa o inscrie.
Deja am facut contestatie la 2 amenzi de rovinieta. Am primit 6 amenzi pana acum in decurs de 2 luni. Am fost si am platit rovinieta pentru masina aia vineri, numai sa nu mai primesc amenzi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandut auto cu cvc, radiat fiscal, dar neinmatriculat de cumparator. mircea_thegreek mircea_thegreek am vandut un autoturism audi, din 2003, care nu avea taxa platita si am convenit sa nu completez pe certificatul de inmatriculare rubrica \\"instrainat ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute si anularea proceselor verbale de contraventie traianradocea traianradocea buna ziua.am vandut o masina acum aproximativ 2 ani.acum ma confrunt cu o probleme majora:la impozite mi-au aparut o serie de amenzi cu nr masinii pe care am ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare cumparare masina. CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, astazi mi-a venit prin posta o amenda de rovinieta pentru o masina care am vandut-o in 2010 (amenda e din iulie 2014). In 2010 de fapt am vandut ... (vezi toată discuția)