avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Microintreprindere

Doresc sa cumpar(sa preiau) o microintreprindere,
1. ea trebuie sa aibe capital social de minimum 25.000 de euro (echivalent in lei)
2. administratorul poate muncii fara a fi angajat/sau poate fi angajat cu 2 ore
3. o a 2-a persoana poate fi angajata cu 8 sau cu 2 ore
va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:35, 4 Octombrie 2014
1.Nu este obligatoriu sa aiba capital social de 25.000 euro
2.Administratorul societatii poate fi sau nu angajat al firmei
3.Poate angaja oricate persoane doreste,nu este o conditie obligatorie de 2 ore sau 8 ore.
ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii
.......
(4) O persoană juridică română care este nou-înfiinţată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. d) este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului.
.....
(4^2) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), persoana juridică română nou-înfiinţată care, la data înregistrării în registrul comerţului, are subscris un capital social reprezentând cel puţin echivalentul în lei al sumei de 25.000 euro poate opta să aplice prevederile titlului II Impozit pe profit. Opţiunea este definitivă, cu condiţia menţinerii valorii capitalului social de la data înregistrării, pentru întreaga perioadă de existenţă a persoanei juridice respective. În cazul în care această condiţie nu este respectată, persoana juridică aplică prevederile prezentului titlu, începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea reprezentând echivalentul în lei al sumei de 25.000 euro de la data înregistrării, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 112^1. Cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului în lei pentru suma de 25.000 euro este cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României la data înregistrării persoanei juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiinţare srl iuliamariana iuliamariana Buna ziua, Un SRL infiintat in luna 12/2014 poate opta pentru impozit pe profit 16 % sau e obligatoriu impozit pe veniturile microintreprinderilor de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma (imm) florip florip Pentru infiintarea unei firme care sa poata fi declarata IMM de la inceput, care este capitalul social necesar a fi depus la constituire pentru a fi incadrata ... (vezi toată discuția)
Impozitare microintreprindere nou infiintata. Odile Odile Am infiintat in luna August o firma (microintreprindere) cu domeniu unic de activitate, urmand sa fac investitii in echipamente pentru a-mi putea desfasura ... (vezi toată discuția)