avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este posibil sa am o singura casa de marcat pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este posibil sa am o singura casa de marcat pentru magazin, bar si ambulant?

La o casa de marcat se pot infiinta 3 departamente? Adica, pentru magazin si bar l fiscalizata la un punct fix (punct de lucru autorizat recent) iar in afara orelor de program (timpul in care magazinul si barul sunt inchise) sa o iau cu mine in camioneta si sa vand marfa din magazin in piete si targuri, precum si ambulant prin localitati.

Mentionez ca obiectul principal de activitate al firmei este comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete cod CAEN 4781 si mai am la alte activitati secundare codul 4799 comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor.

Alta intrebare ar fi, daca este posibil sa o fiscalizez pentru bar (pe punctul de lucru fix unde pot vinde si o parte din produse alimentare ambalate) si ambulant. Va precizez ca barul va fi inchis in momentul cand vand ambulant.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:34, 3 Octombrie 2014
Nu se poate ambulant si fix:


Hotărârea nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale


Art. 33.....
b) programarea antetului bonului fiscal.
Antetul bonului fiscal se tipăreşte pe toate documentele emise cu aparatul de marcat electronic fiscal şi conţine cel puţin denumirea şi codul fiscal/codul unic de înregistrare ale utilizatorului, adresa de la locul de instalare a aparatului sau, după caz, menţiunea "comerţ ambulant" ori "taxi".
....
Art. 60. - ....
(2) Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale solicită direcţiei generale a finanţelor publice judeţene sau a municipiului Bucureşti, după caz, în a cărei rază se va instala aparatul, pe bază de cerere, conform modelului prezentat în anexa nr. 6, atribuirea numărului de ordine din registrul prevăzut la alin. (1).

...

Art. 61. - (1) Cererea de atribuire a numărului de ordine din registrul prevăzut la art. 60 alin. (2) va fi însoţită de următoarele documente:
....
d) declaraţie pe propria răspundere privind adresa de la locul unde va fi instalat aparatul de marcat electronic fiscal sau, după caz, declaraţie privind desfăşurarea activităţii în regim ambulant ori în regim de taxi;
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comertul cu amanuntul la targuri AlexandraCiolan AlexandraCiolan Buna ziua. Am deschis un PFA in dorinta de a comercializa bauturi/sucuri naturale obtinute din fructe, momentan doar la targuri, expozitii. Activitatea nu ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Inchiriere termen scurt fara punct de lucru - cod caen stand electronice madoxmdx madoxmdx Buna ziua, Tocmai am incheiat un contract cu un lant comercial pentru amplasare stand prezentare si vanzare produse. Contractul este incheiat pe 30 zile si se ... (vezi toată discuția)