Am lucrat la o firma 6 luni fara sa imi faca contract de munca si nici nu mi-a dat salariul pe aceste luni, il sun in fiecare zi si ma amana de fiecare data. Sunt si alte fete in aceeasi situatie care au lucrat la aceasta firma si inca are angajate fara contract de munca care bineinteles nu isi vor primi nici banii. Am facut sesizare la Itm si mi-au spus ca nu ii fac control deoarece eu nu mai lucrez acolo si ca tot ce pot face este sa il dau in judecata. Cum pot proceda in aceasta situatie?
1. Sesizarea la ITM o faceti in numele dvs si nu in numele altei persoane daca nu aveti imputernicire in acest sens.
2. Daca promovati actiunea in instanta , asa cum am spus va avea mai multe capete de cerere.
Ca mijloace de proba pruteti invoca , inscrisuri, martori , prezumtii, expertize etc.
Când dovada se face prin înscrisuri, se vor aplica, în mod corespunzător, dispoziţiile art. 150 C.proc.civ.. Când reclamantul doreşte să îşi dovedească cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia, dacă pârâtul este o persoană fizică. În cazurile în care legea prevede că pârâtul va răspunde în scris la interogatoriu, acesta va fi ataşat cererii de chemare în judecată. Când se va cere dovada cu martori, se vor arăta numele, prenumele şi adresa martorilor, dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a C.proc.civ. fiind aplicabile în mod corespunzător;