avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul a pierdut actele terenului, acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul a pierdut actele terenului, acum vanzatorul este decedat

Cum pot reface actele de proprietate pentru terenul detinut daca vanzatorul a decedat? Trebuie sa mentionez ca martorii prezenti la vanzare inca traiesc. Din pacate notarul la care am facut tranzactia nu doreste sa caute in arhiva, l-as putea constrange cumva?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 15:35, 3 Octombrie 2014
Din Legea notarilor. Evident ca poate sa caute si in arhiva insa nu stiu daca poate fi obligat. Pana una alta uite ce e de facut in ultima instanta.

SUBSECŢIUNEA 9: I. Reconstituirea actelor originale
Art. 155
(1)Actele care au dispărut fără a mai fi rămas un exemplar original se
reconstituie la cerere, prin încheiere, pe baza acordului părţilor sau, după caz, a
succesorilor acestora.
(2)Reconstituirea se face de către notarul public la care s-a întocmit actul sau,
dacă acestuia i-a încetat calitatea, de către notarul public care a preluat arhiva
sau de către cel desemnat în acest scop de către preşedintele Colegiului director
al Camerei. Reconstituirea se face cu citarea tuturor părţilor sau a succesorilor
acestora.
(3)În lipsa acordului părţilor, reconstituirea actelor dispărute se va face de
judecătoria în circumscripţia căreia îşi are sediul biroul notarial care a întocmit
actul,
în conformitate cu dispoziţiile din Codul de procedură civilă, republicat,
cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare pierdut Bogdan_77 Bogdan_77 Buna ziua...Ce se poate face pentru deschiderea unei succesiuni in cazul in care actul de vanzare-cumparare al unui apartament parte a mostenirii, nu mai este ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Am mai intrebat acum un an in legatura cu o succesiune si vreau sa va spun ca suntem la acelasi nivel. Sotul meu, a aflat acum un an ca este ... (vezi toată discuția)
Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)