avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tata a murit in urma cu 1 an..mama,eu si sora mea suntem mostenitorii.E necesar sa facem succesiunea?...ce se intampla daca nu o facem acum? Ulterior o sa coste mai mult succesiunea? Pentru imobiliare eu si sora am dori sa renuntam in favoarea mamei,urmand sa le impartim dupa ce mama nu va mai fi..e o solutie?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:46, 4 Octombrie 2014
Da, trebuie sa dezbateti succesiunea . Daca o faceti pina se implinesc 2 ani de la decesul tatalui nu mai platiti impozitul de 1% calculat la valoarea bunurilor ce compun masa succesorala(mostenirea).
Puteti renunta la mostenire , dar trebuie sa stiti ca nu puteti renunta doar la o parte din mostenire. Renuntarea e totatala si definitiva.
Parerea mea este ca ce doriti dvs. acum, nu este o "solutie" din mai multe motive: daca pana la deces mama dvs. va opta sa lase bunurile imobile numai uneia din fete?Va convine? Faceti dezbaterea succesiunii dupa tata,nu renuntati la cotele dvs. si lasati-o pe mama dvs. sa administreze bunurile imobile pana la decesul dansei, asa nu veti regreta mai tarziu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)