Mama mea, ultimul dintre parinti a murit si ea curand. Cu putin timp inainte sa moara eu am scos banii din cont, in calitate de imputernicit pentru ca am prevazut ca nu mai are mult timp si altfel vor ramane banii blocati pana la succesiune.
Banii urma sa mi-i lase oricum mie dar nu a mai apucat sa mearga personal la banca sa ii retraga si sa inchida contul.
Vreau sa stiu daca sora mea are vreun drept la acei bani pe care i-am scos (adica la 50% din ei), sau doar la suma ce a ramas in cont (cateva milioane pentru ca numai titularul putea face lichidarea contului).
Mentionez ca eu eram singura persoana imputernicita la cont, din moment ce nu avea incredere in sora si nu vroia sa aiba acesti bani (primise separat bani cash pentru o masina acum 10-11 ani).
Este de interpretat. Depinde ce suma ati retras si in ce scop a fost intrebuintata aceasta suma. Daca nu reusiti sa va intelegeti, instanta este cea care va decide.
o sa vrea sigur. se va dezbate succesiunea si veti constata ca trebuie impartita si suma respectiva .
daca mama dumneavoastra nu a mai putut face nimic in ultima faza(adica sa-i scoata si sa vi dea personal)....doar in instanta se va rezolva situatia .
IN lipsa unui testament, totul se imparte egal, chiar si banii de pe masa ramasi rest de la cumparaturi, orice si tot.
Daca doriti sa pierdeti nervi si bani, va puteti lupta cu sora in instanta, altfel, impartiti egal tot.
Asadar, vor trebuie impartiti si banii care i-am scos eu din cont inainte sa decedeze?
Suma e de cateva mii de euro, de care nu m-am atins inca. I-am scos pentru a nu ramane blocati in cont pana la succesiune, sperand sa nu ajunga si la sora cea lacoma (deja a primit bani de o masina ce valora mult, iar acestia erau meniti sa imi ramana mie).
Dar din ce spuneti reiese ca dorinta mamei nu se poate indeplini si banii vor trebui impartiti :(
Succesiune
Stefan_VB
Buna ziua,
Vin catre dumneavoastra cu o speta un pic mai incalcita in legatura cu procedura de succesiune si as precia un punct de vedere sau sfat din ... (vezi toată discuția)