avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulul pensiei cu salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulul pensiei cu salariul

Ma intereseaza care este termenul in interiorul caruia presedintele tarii trebuie sa promulge o lege? Si in mod specific daca a fost promulgata legea privind cumulul pensiei cu salariul la bugetari, care a primit vot favorabil final in Camera Deputatilor pe 17 septembrie a.c.?
Cel mai recent răspuns: costelion , utilizator 22:31, 6 Octombrie 2014
Constituția României :
Art. 77 – Promulgarea legii

(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.


Legea pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor - cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional a fost trimisa la promulgare in data de 27.09.2014

In acest sens, ultima zi pentru promulgare ar fi data de 17.10.2014.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
ok. multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie-salariu maryan52 maryan52 la ce se refera noua lege cumulare pensie-salariu (la bugetari)? lege care se afla la semnat la Presedinte (vezi toată discuția)
Abrogare prevederi privind cumulul pensiei cu salariul in sectorul bugetar Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea nr. 134/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)