avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Veniturile din munca, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Veniturile din munca, partaj

Am achitat in timpul casniciei cu fostul sot. ratele la un credit personal, cu banii proveniti din munca prestata in afara functiei de baza, respectiv al doilea job, pe care de altfel l-am prestat tocmai pentru a nu exista discutii in familie (creditul a fost folosit pentru investitii in casa parintilor mei)si pentru ca nivelui de trai al acesteia sa nu fie afectat. La partajul in derulare, exsotul, pretinde 1/2 din ratele achitate la acest credit, in perioada casniciei. Stiu ca veniturile indiferent de provenienta sunt bunuri comune, art.341 NCC . Totusi, exista o posibilitate legala de a nu-i datora aceste rate, tinand cont ca prin salariul obtinut din functia de baza mi-am adus aportul in gospodarie in proportie mare ( nu am cerut din pacate cota mai mare, si acum este tarziu sa o mai cer)? Art. 327 din NCC la ce se refera?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:58, 8 Octombrie 2014
Multumesc, nu prea am cu cine ma consulta in afara de voi, cei carora va multumesc mult!
Dvs sunteti libera sa ii cheltuiti cum vreti daca va respectati indatoririle, insa asta nu anuleaza dreptul celuilalt de creanta.
Problema e ca ar trebui sa dovedeasca si ca a contribuit in vreun fel la plata acestor rate.
Sa stiti ca e in avantaj in momentul asta.
( nu mai dedschideti subiecte noi pe aceeasi tema, multumesc)
Trebuie sa argumentati bine, de ce nu va puteti sfatui cu avocatul? Daca nu aveti unul, e mai dificil de argumentat, trebuie coroborate dovezile cu sustinerile si aratat ca, fara a perturba cheltuielile casatoriei, ati ales sa aveti un al doilea job pentru plata acelui credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

toate veniturile obtinute in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune? ContSters315143 ContSters315143 Buna ziua, sunt interesata de articolul din NCC sau NCPC in care se mentioneaza ca veniturile obtinute de la al doilea loc de munca sunt bunuri comune in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Ioana201489 Ioana201489 Buna ziua, sunt casatorita din 2007. Sunt profesor, iar din 2011 predau si pentru o academie privata, veniturile aduse de mine fiind mai mari ca ale sotului. ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre juristul bancii creditoare si notar lucutza55 lucutza55 am cumparat o casa inainte de casatorie (1974). am platit rate pe statul de salarii. m-am maritat in 1984 am platit in continuare si in 1991 am achitat ... (vezi toată discuția)