Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea:am nascut acum 3luni, dar nu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. as vrea macar sa intru in somaj dar mai am nevoie de 3 luni de cotizare. este nevoie de inca o angajare sau se poate si cu contract de cotizare doar la somaj? si inca ceva... daca inainte de a fi angajata am avut cateva luni in care am fost in somaj, aceste luni se iau in calculul celor 12 ca sa pot lua din nou somaj? Va multumesc mult
1. Conform Normelor metodologice din 09.08.2006, de aplicare a OUG 148/2005, la cele 12 luni necesare pentru CCC se ia in calcul si perioada de concediu de maternitate:
Art.4 (7) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si numai din perioadele prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, daca persoana s-a aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
e) a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru maternitate;
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).
3. Incercati sa faceti un CIM pe perioada determinata de 3 luni si la expirarea acestuia puteti beneficia de indemnizatie de somaj.