avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare divort in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare divort in Romania

Buna ziua!
O doamna a divortat in strainatate.Acolo unde a avut loc si cununia civila de altfel.Cat timp are la dispozitie sa inregistreze divortul in Romania si sa-si schimbe numele?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 19:12, 6 Octombrie 2014
Daca pasaportul este valabil,este necesar ca actul de stare civila sa se afle in arhiva Serviciului de stare civila unde se prezinta solicitantul .
Pentru solutionare,este necesara inscrierea mentiunii de schimbare a numelui prin aprobare din partea D.E.P.A.B.D.
Acte necesare:
- Cerere;
- Actul de schimbare a numelui/prenumelui (din strainatate) – original si xerocopie ( pentru fiecare certificat) ;
- Traducere autentificata in limba romana - orginal si xerocopie ( pentru fiecare certificat);
- Copie pasaport romanesc;
- Copie pasaport strain;
- Copie certificat de nastere/casatorie.
- Procura speciala ;
Daca schimbarea numelui s-a facut prin hotarare judecatoreasca straina pronunţata in alte state decat cele ale Uniunii europene si in cele cu care Romania are tratate de asistenţa juridica, mai intai se va face recunoasterea hotararii straine de catre Tribunalul ultimului domiciliu al solicitantului avut in tara, dupa care se solicita inscrierea meniunii de schimbare a numelui la starea civila competenta.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
ynocentta, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)