Buna ziua!
O doamna a divortat in strainatate.Acolo unde a avut loc si cununia civila de altfel.Cat timp are la dispozitie sa inregistreze divortul in Romania si sa-si schimbe numele?
Daca pasaportul este valabil,este necesar ca actul de stare civila sa se afle in arhiva Serviciului de stare civila unde se prezinta solicitantul .
Pentru solutionare,este necesara inscrierea mentiunii de schimbare a numelui prin aprobare din partea D.E.P.A.B.D.
Acte necesare:
- Cerere;
- Actul de schimbare a numelui/prenumelui (din strainatate) – original si xerocopie ( pentru fiecare certificat) ;
- Traducere autentificata in limba romana - orginal si xerocopie ( pentru fiecare certificat);
- Copie pasaport romanesc;
- Copie pasaport strain;
- Copie certificat de nastere/casatorie.
- Procura speciala ;
Daca schimbarea numelui s-a facut prin hotarare judecatoreasca straina pronunţata in alte state decat cele ale Uniunii europene si in cele cu care Romania are tratate de asistenţa juridica, mai intai se va face recunoasterea hotararii straine de catre Tribunalul ultimului domiciliu al solicitantului avut in tara, dupa care se solicita inscrierea meniunii de schimbare a numelui la starea civila competenta.
Schimbare prenume
geo45
buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume
geo45
buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)