avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

buna ziua ,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
-compania la care lucrez in momentul de fata ca reprezentant vanzari ,m-a instiintat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si ca asa ar fi frumos , sa ne
despartim in conditii amiabile - adica sa-mi dau demisia sau de comun acord .
in aceasta situatie eu nu am fost de acord ,inca se asteapta raspunsul meu .
eu m-am gindit la 2 solutii
a- sa mi se dea decizie ca nu mai au nevoie de mine sa pot intra in somaj ,eu avind un venit net in medie 2500 roni lunar .
b- de comun acord - cu acordul partilor - sa mi se faca lichidarea la zi
- garantii
- plata concediului restant -concediul de odihna restant 2013
-plata concediului aferent 2014
-plata sarbatorilor legale - ptr ca am lucrat in acele zile
-si sa beneficiez de salarii conpensatorii -din ce am auzit ar trebui sa primesc 6 salarii .
va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in aceasta situatie ,la ce sa ma astept din partea companiei sau sa vin eu cu solutia primul .
va multumesc:))
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 11 Octombrie 2014
1.Niciun angajator nu este obligat sa va inceteze raportul de munac astfel incat sa puteti beneficia de somaj.

2. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Prin urmare, potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In speta, depuneti o solicitare scrisa sa vi se elibereze decizia de incetare a c.i.m. De la data primirii deciziei aveti al dispozitie un termen de 30/45 de zile pentru a o contesta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Reintors din ccc pana la 2 ani - post restructurat olteanu gabriela olteanu gabriela buna ziua, in data de 26.10.2010 copilul meu a implinit varsta de 2 ani (vineri). pe data de 29.10.2010 am revenit la servici, am facut o adresa in care am ... (vezi toată discuția)