buna ziua. locuiesc cu familia mea intr-o casa, care in urma unui proces de 10 ani a fost pierduta in instanta in baza Legii 10. Despagubirile oferite au fost minuscule si noul proprietar nu a dorit sa semnam un nou contract conform legii. Mai nou ne-a contactat telefonic si ne-a instiintat ca intr-o saptamana trebuie sa evacuam locuinta. Intrebarea mea este urmatoarea: cat timp avem la dispozitie din momentul in care ne este inmanata fizic hartia cu ordinul de evacuare? Va multumesc.
Nu puteti fi evacuati farA o hotarare judecatoreasca care sa dispuna acest lucru,se incearca evacuarea dvs in mod nelegal.Refuzati sa parasiti imobilul respectiv in lipsa unei hotarari judec,un eventual litigiu va vaface sa castigati timp pretios.Indiferent de costurile platite in ncazul unui proces acestea vor fi mult mai mici decat chiria pe care ar tb sa o achitati .
Nu inteleg la ce anume va trebuie ordinul acela; din momentul in care il aveti in mana, va dura zile pana vine executorul. Nu va sfatuiesc sa faceti asta, mai ales pentru ca va veti pierde o parte din bunuri in timpul evacuarii, se strica, se lovesc, sunt carate necorespunzator.
Pe de alta parte, incercati sa negociati cateva luni, pana la trecerea iernii, mai mult nu sunt sanse sa obtineti in justitie, asta e maximul. Platiti chiria pana atunci, gasiti o alternativa si plecati inainte de 1 martie.
Pentru demersuri sociale la primarie, va ajunge hotararea de retrocedare legalizata, nu va e necesar niciun ordin de evacuare.
Daca proprietarul face demersuri in instanta, pe o instanta incarcata, o procedura de evacuare pe 1033 Cod de procedura civila dureaza circa 2-3 luni obtinerea unei hotarari de pus in executare. Nu mai dureaza ani, asta s-a dus odata cu procedura veche. Asta inseamna ca pana la 1 martie poatre deja obtine hartia; in functie de instanta, poate ca o mai obtine si pana la 1 decembrie, insa nu sunt sanse mari sa apuce a va evacua.
totusi sfatul dvs . are tenta de instigare la abuzul de drept , lasand la o parte aspectul ca nimeni nu poate fi evacuat fara o hotarare, insa ocupantul care cu buna stiinta continuua a ocupa abuziv un spatiu propietatea altcuiva , nu face decat sa contureze aspectul de intentie , propietarul avand drept la despagubiri privind lipsa de folosinta. Lipsa de folosinta care poate ajunge la sume destul de mari. Sfatul meu pentru ocupantii unor locuinte fara a detine titlu locativ ar fi sa paraseasca deindata locuinta si sa nu mai faca abuz de drept !