avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camere video in jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camere video in jurul blocului

Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce masura asociatia de proprietari poate decide(prin acele voturi) montarea de camere video in jurul blocului ( de ex. in spatiile de parcare), chiar daca nu toata lumea este de acord (desigur din motive financiare); mentionez ca ulterior montarii, exista si o mentenanta pentru aceste camere, care se va plati, daca nu lunar...cu singuranta la un anumit interval de timp. In ce masura pot decide persoanele care voteaza in detrimentul celor care, practic nu si permit financiar aceasta investitie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:19, 8 Octombrie 2014
Asociatia de proprietari poate lua o hotarare obligatorie pentru toti proprietarii in momentul in care la adunarea generala sunt prezenti jumatate plus unu din membrii asociatiei. Astfel, daca la adunare votul va intruni o majoritate simpla (jumatate plus unu), hotararea va fi obligatorie pentru toti proprietarii.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Va multumesc pentru raspuns!

Daca se poate, as vrea totusi sa stiu daca aceasta capacitate de a lua o decizie prin vot (jumatate+ unu) nu are si ea...limitele ei...adica sa vizeze strict un anume obiectiv,de ex intretinerea blocului...

Ideea in sine de a instala camere video,nu este rea, dar cei care nu pot sustine financiar aceasta idee, nu au si ei, pana la urma drepturile lor?

In situatia noastra, dezvoltatorul este si patronul unei agentii imobiliare.Cativa angajati ai lui sunt proprietari in bloc si, implicit- chestori..presedintele blocului...mai mult dezvoltatorul inca detine un numar considerabil de apartamente, ceea ce inseamna ca jumatate plus unu se poate atinge destul de usor, fara a se tine cont, in mod deosebit de celelalte opinii.

Am cerut sa se faca o lista cu semnaturi, pentru ca sa se vada clar parerea tuturor, dar nu s-a facut. si pentru ca multi proprietari nu au timpul necesar sa participe la aceste sedinte ( unde nu sunt mai mult de 15 persoane- intr-un caz fericit) majoritatea se atinge prin acele voturi date de dezvoltator in contul apartamentelor nevandute.
Multumesc.
Asociatiile de proprietari functioneaza in baza unei legi de organizare (Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007), iar hotararile luate pe acest sistem sunt valabile pentru toata lumea. Astfel ca neavand alte reglementari in vigoare, trebuie sa le respectam pe acestea.
@yesh

Montarea camerelor video pentru parcare trebuie s-o suporte numai posesorii autovehiculelor parcate acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate instalare detectoare de gaz pe casa scarii si electrovalva AlMaria AlMaria Buna ziua, In anul 2019, în primăvara, am cumpărat un apartament. Știind ca anul viitor trebuie sa fac revizia la centrala, am început sa ma ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)