avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Agent asigurari/colaborator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Agent asigurari/colaborator

Buna ziua,
Am fost de curand la un targ de job-uri unde am depus CV-ul si la o societate de asigurari. Ulterior am fost contactata de ei, spunandu-mi ca imi ofera suport de curs pentru certificarea in domeniul asigurarilor, urmand ca taxa de examen sa o platesc eu. Mi-au mai spus ca avand acest certificat pot colabora cu mai multe societati de asigurare, daca vreau.
Datorita faptului ca locuiesc intr-un oras mic, fara o putere de cumparare prea mare ma bazez pe asigurarile obligatorii (RCA si PAD-locuinta), insa ei nu au decat asigurari de viata, sanatate si locuinta in portofoliu.
Intrebarea mea este daca intr-adevar pot sa colaborez cu alte firme de asigurare, din moment ce ei imi ofera suport curs pentru certificare?
Mi-e teama sa nu merg cu ei si sa nu am clienti...mai bine merg la o societate care are toata gama de asigurari in portofoliu, voi ce parere aveti?
Mi-ar fi de folos orice informatie de la cei care efectiv lucreaza in asigurari.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mariananitu , utilizator 11:36, 9 Octombrie 2014
Dupa cum Spuneti chiar Dvs, este de preferat sa faceți aceste cursuri in cadrul unei companii care are in portofoliu toate aceste asigurări, si cu care sa încheiați un contract de colaborare.
Mie mi s-a parut "ciudat" sa pot colabora cu altii, din moment ce ei ma ajuta sa ma formez.
Care credeti ca e cea mai avantajoasa varianta pentru mine? sa merg la o societate de asigurari sau la un broker ? Nu stiu daca am voie sa dau nume , sa intreb la ce societate ar fi comisionul pentru mine mai mare?
Accesati portalul IMA:
[ link extern ]
Aveti si programul aici:
[ link extern ]
Contactati un broker si veti primi toate informatiile privind asiguratorii cu care lucreaza.
Succes!
E bine sa alegeti o societate de asigurari care practica toate asigurarile sau o paleta cat mai larga de asigurari pentru a putea sa aveti succes.

ca agent, nu puteti sa lucrati decat cu un asigurator , ca broker sau angajat/colaborator al brokerului aveti voie sa incheiati asigurari pentru toate societatile de asigurare cu care firma de brokeraj are incheiat contract.
Cred ca voi alege varianta cu broker-ul. Mi se pare mai ok sa- i prezit clientului o gama variata din care sa aleaga el, decat sa vin cu oferta unei singure companii si risc sa spuna "pas" sau "ma mai gandesc".
Mai intai voi cauta un broker cu care sa lucrez ca si colaborator, apoi intentionez sa-mi deschid un mic birou la "pozitie", dupa ce imi voi forma deja o agenda cu clienti.
Care este procedura (procentul) de comision in cazul broker-ului? El incaseaza de la societatile de asigurari unde inchei eu polite si-mi da si mie procent sau cum se procedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa la acelasi pret cu asigurarea obligatorie. teapa? mateigeamina mateigeamina Buna ziua! Tatal meu are handicap usor de vedere... A fost la primaria comunei unde locuieste in prezent si acolo i s-a bagat pe gat(de catre o functionara a ... (vezi toată discuția)
Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)