avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum imi iau ultimul salar daca nu mai sunt in tara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum imi iau ultimul salar daca nu mai sunt in tara?

Buna ziua, am si eu o nedumerire. Am primit o oferta de munca din afara si am acceptat-o, fostul angajator fiind de acord sa imi desfaca contractul fara preaviz. In aceeasi zi in care mi-am dat demisia am si plecat din tara. Si acum as vrea sa stiu cum imi pot primi ultimul salar la care aveam dreptul? Din cate am inteles, am primit acasa o scrisoare sa ma duc in termen de 3 zile la biroul angajatorului dar eu nu mai sunt in tara, iar acasa nu e nimeni care sa poata sa mearga pana in Bucuresti sa imi ridice banii, nici daca ar fii avut imputernicire. Cum se procedeaza in acest caz? Nu se pot trimite banii prin posta direct la domiciliul meu, fara sa fie nevoie de prezenta mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 7 Octombrie 2014
Dati un telefon angajatorului si rugati-l sa vi-i trimita prin Western Union.
Sau indicație un cont in lei in care sa va fie virati.
1. Poate ii spuneti si unde este prevazuta o astfel de obligatie a angajatorului ?

2. Art.167 (1) C.mun. - Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.

Art.166 (2) C.mun. - Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

3. "Dacă părţile nu au stabilit, prin acord expres sau tacit, locul unde se va face plata salariului, atunci urmează a se aplica dispoziţiile art. 1104 din Codul civil, plata urmând a se face aşadar la domiciliul (sediul) debitorului, adică al angajatorului". (Ovidiu Macovei, Conţinutul contractului individual de muncă, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 204).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajati in mediu privat gyandy gyandy Buna ziua. Am angajat prin contract inregistrat ITM o persoana ptr un post liber in firma,cu perioada de proba 90 zile.Dupa 32 zile am incheiat contractul de ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor AliceS AliceS In ce masura angajatorul, alegandu-si forma si metodele care ii sunt convenabile din punct de vedere financiar ( de ex. o banca preferentiala) poate vira toate ... (vezi toată discuția)
Virare salariu in valuta ileanacz ileanacz As dori sa stiu daca este posibil ca o parte din salariul net al unui angajat sa ii fie virat in valuta, intr-un cont de valuta, in alta tara, si daca se pot ... (vezi toată discuția)