avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

BUNA ZIUA..mi-am deschis un PFA coafor,va rog daca ma puteti lamuri si pe mine ,in ce registru trebuie sa trec daca imi cumpar o masina de tuns sau alte ustensile necesare pt. coafor...in registru inventar sau in cel cu incasari si plati?...si cum va trebui sa fac declaratia 200?..acolo trebuie sa declar si ceea ce investesc?...am cerut ajutor la finante si au spus ca nu au voie sa-mi acorde aceste informatii ...
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:07, 8 Octombrie 2014
Din pacate nu stiu sa va raspund la intrebare, insa daca vi s-a spus asa ceva de la finante, e strigator la cer!!!! Administratia financiara nu exista doar ca sa colecteze impozite, ci si ca sa asigure suport. Mergeti la "Asistenta contribuabili" din cadrul finantelor. Acolo sunt OBLIGATI sa va raspunda la toate intrebarile.
In registrul de incasari si plati treceti toate incasarile si platile facute pe pfa, chiar daca sunt deductibile sau nu, la data din documentul de plata/incasare. Nu la data de pe factura.
In registrul inventar treceti, la data de pe factura, achizitia/vanzarea/casarea celor deteriorate conform procesului verbal de casare sau documentului catre firma de colectare deseuri, pentru bunurile de natura mijloacelor fixe si obiectelor de inventar. Nu treceti in acest registru materialele consumabile. Acestea sa fie achizitionate pe pfa nu pe persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul-inventar pfa frizerul70 frizerul70 cum se completeaza acest registru-inventar (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Declaratii pfa seciumonica seciumonica Buna ziua, PFA deschis in 2014 iunie , care pana la momentul acesta nu are avut nici o incasare, doar cheltuieli..:(. Ma intereseaza sa stiu ce declaratii ... (vezi toată discuția)