avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate asociatie familiala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate asociatie familiala

am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin
Cel mai recent răspuns: vasilelacramioara , utilizator 14:13, 30 Mai 2014
Registrul jurnal de incasari si plati. In el treceti incasarile zilnice adica valoarea raportului z scos la sfarsitul zilei de la casa de marcat; incasarile prin contul bancar daca e cazul; platile facute pentru achizitionarea de marfa dar si pentru plata altor servicii, utilitati, impozite; plati facute prin contul bancar al asociatiei familiale.
Daca nu ati optat sa fiti platitor de tva, valorile in acest registru le treceti cu tot cu tva.
In acest registru treceti valorile din documentul de plata (chitanta, bon fiscal, ordin de plata) si nu din facturi. Si la data din documentul de plata, nu din factura.
Deasemenea treceti toata valoarea platita, chiar daca o parte a acelor cheltuieli nu sunt deductibile total.
Pastrati documentele de incasare a veniturilor si de plata a cheltuielilor si nu treceti in acest registru nicio valoare daca nu aveti documentul doveditor.
Daca cumva un client va cere si factura pe langa bonul fiscal de la casa de marcat, folositi modelul de factura fara tva.

Registrul de gestiune zilnica trebuie sa-l completati daca aveti magazin cu activitate de comert. In el treceti intrarile de marfa la data cand va intra marfa in magazin, preluand valoare din nir.
Marfa o achizitionati numai cu factura. La fiecare factura intocmiti nir. Folositi modelul de nir fara tva.
Mai treceti vanzarea de marfa preluand valoare din raportul z scos de la casa de macat la sfarsitul programului.
Mai treceti valoarea procesului verbal de crestere de pret (la intrari) si de scadere de pret (la iesiri). Nu scadeti pretul sub cel de achizitie a produsului.
Mai treceti valoarea marfii depreciate sau perisabilitatilor.
Totalul zilnic din acest registru trebuie sa coincida cu valoarea stocului de marfa din magazin.

Registrul inventar pentru cei ce tin contabilitatea in partida simpla se completeaza cu valorile mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar achizitionate pe asociatia familiala cu factura, la data din factura.
Deasemenea se scade valoarea acelor bunuri care se vand sau se dau la casare pentru ca sunt de nereparat (la firme specializate sa preia deseurile elecrice, metalice).
va multumesc fff mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)