avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFA

Buna ziua,
PFA deschis in 2014 iunie , care pana la momentul acesta nu are avut nici o incasare, doar cheltuieli..:(.
Ma intereseaza sa stiu ce declaratii trebuie sa depun si pana cand?
Administratorul pfa este pensionar.
Doresc sa completez registrul de inventar ( pfa-ul are doar un telefon si un contract de serv telef. ) ce trebuie sa fac ??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: seciumonica , utilizator 20:32, 13 Ianuarie 2015
In registrul inventar se trec bunurile de natura mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar achizitionate cu factura pe pfa. Pentru mijloace fixe (deci cu valoarea de achizitie de peste 2500 lei) se calculeaza amortizarea si doar acele valori se trec anual pe cheltuieli deductibile.
Depuneti declaratia 392b pana la 25 februarie 2015, declaratia 220 pana la 31 ianuarie 2015 si declaratia 200 pana la 25 mai 2015.
Ceea ce ati spus dvs. @george-neagu e corect cu rectifiacrea ca declaratia 392 nu trebuie depusa de cei cu cifra de afaceri zero (e si cazul @seciumonica care nu a avut nicio incasare) iar declaratia 220 se depune odata cu declaratia 200 pana la 25/05/2015.
va multumesc , seara buna
Va multumesc pentru rapusn, insa nu sunt lamurita in legatura cu inventarul - cum am spus nu exista nici un bun achizitionat de pfa (mijloc fix) . exista doar un telefon si un contract de serv telefonie. cum se procedeaza in acest sens? Declaratiile se completeaza direct la directia financiaraa? va multumesc
Pai v-am spus ca daca nu aveti bunuri din acelea cumparate pe pfa, nu aveti ce sa treceti in registrul inventar. Descarcati de pe internet programul de completare si generare pentru declaratiile de care aveti nevoie, le listati in dublu exemplar si apoi o sa le depuneti la registratura de la finante.
Aveti de completat si de facut totalul la 31 decembrie 2014 in registrul jurnal de incasari si plati unde treceti toate platile facute la data de pe documentele de plata.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa marfan marfan Buna ziua, Sunt un novice cu un PFA abia deschis anul asta. Dupa o activitate fructuasa care m-a lasat pe minus, vreau sa stiu ce declaratii trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Activitate pe pfa ameliagagriela ameliagagriela Buna ziua! Am infiintat un pfa in mai 2014, dar nu am realizat venituri prim el. Am ramas fara loc de munca in aceasta luna si va intreb: 1. trebuie sa inchei ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa monovertex monovertex Buna ziua, Am infiintat recent un PFA si m-am inregistrat fiscal. In declaratia 200 am completat data inceperii activitatii ca fiind 1 aprilie 2015, ... (vezi toată discuția)