avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Supleant consilier local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Supleant consilier local

Supleantii sunt candidatii inscrisi in listele partidelor si care nu au fost alesi.Ei trebuie declarati supleanti de catre autoritate sau sunt prin simplu fapt ca au fost inscrisi ca si candidati pe lista unui partid si nu au fost alesi? Toti cei înscriși sunt supleanti?
Persoanele care au candidat înscrise pe lista unui anume partid, iar acesta nu a primit voturi, ca urmare niciun candidat din partidul respectiv nu a fost ales in functia de consilier local......sunt sau nu supleanti ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
cata32, utilizator
Cel mai recent răspuns: cata32 , utilizator 12:07, 10 Octombrie 2014
Candidaţii înscrişi în liste, care nu au fost aleşi, sunt declaraţi supleanţi în listele respective. În caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, după caz, alianţele politice ori alianţele electorale pe listele cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit alianţe politice sau alianţe electorale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din unul dintre partidele politice care au constituit alianţele politice sau alianţele electorale, după caz.

Toti candidatii nealesi de pe lista unui partid ce are cel putin un ales sunt supleanti. Nu trebuie trebuie declarati. (Desi in OUG 55/2014 se spune altceva)
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
s_mari, utilizator
Vă mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)
De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local? Olivian1 Olivian1 Buna! De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local independent la o comună cu 1600 de votanți? (vezi toată discuția)
Alegeri ContSters228213 ContSters228213 care este numarul de voturi necesar pentru alegerea unui consilier local intr=o comuna cu 2300 votanti? (vezi toată discuția)