avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalizarea unei chitante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalizarea unei chitante

Va salut!

Care sunt pasi de urmat pentru a obtine o hotarare judecatoreasca pentru o chitanta cu martori (de mana) incheiata prin 1992 pentru cumpararea unui teren?
Persoana care a vadut a decedat , pe rol la primarie este persoana respectiva pe bucatica de teren pe care a vadut-o in anii 90 .
Ce acte trebuiesc scoase de la primarie sau din alta parte?
Cel de la cadastru a spus ,, Puteti merge la judecatoria pe raza care apartine si acolo judecatorul cu 2 martori ia la cunostinta si da o hotarare judecatoreasca si in baza acesteia el (cel de la cadastru) poate sa definitiveze actele , ca asa au mai facut si altii".

Chitanta este urmatoarea si este dactilografiata si are si stampila consiliului local si semnatura :

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Chitanta
Subsemnatul ......... domiciliat in.......am primit de la ........ domiciliatin ..........suma de ....... ce reprezinta contravaloarea unei case compusa din 2 camere si terenul aferent ce o posed conform certificatului de mostenitor eliberat de Notariatul de Stat Giurgiu. Casa si terenul sunt situate in ..............si are vecinatati pe.............
Bunurile mentionate in prezenta le vand unchiului meu ....din......... , pe baza liberului consintamant.
prezenta este valabila pana la perfectarea actelor la Notariatul de Stat.
15.XII.1992
Am primit in intregime sumamai sus descrisa (semnatura)
Am platit B.I....... (semnatura)
Martor nume&prenume (semnatura)""""""

Mentionez ca impozitul la primarie in plateste persoana care a cumparat de dinainte de 1992 dovedit prin chitante si decand a decedat persoana respectiva , primaria ii trece direct numele lui pe chitanta numai trece platit de ....pentru .....

Va multumesc anticipat!...

Cu stima!.....
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 14:26, 9 Octombrie 2014
Trebuie investita instanța cu o cerere care sa țină loc de act de vinzare cumparare. Consultați un specialist in domeniu ptr ca sunt mai multe de lămurit, aviind in vedere ca si cel care a vindut deținea terenul in baza unui certificat de mostenitor, care nu este titlu de proprietate.
Va multumesc!...
Eu atat vreau ca acea chitanta pintr-o investure cu o cerere .in instanta sa tina loc de act de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am si eu o problema. Sau trezit parintii mei sa faca actele pe o bucata de pamant de 2800m2 tocmai acum ceia ce nu e un lucru rau dar, trebuia ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren cu posibili moștenitori. În ce măsură mă poate afecta acest lucru? cristienos cristienos Buna ziua, am cumparat recent in acest an, de la persoana X un teren intravilan, in judetul Giurgiu, Terenul este intravilan, situat intre case, in ... (vezi toată discuția)
Poate fi desfiintata o hotarare judecatoreasca cu cadastru everpool everpool o sa incerc sa fiu cat mai concis Tatal meu a decedat in anul 1992,el mai are 2 surorii,in anul 1991 cand s-a facut cerere de retrocedare a pamantului,ele nu ... (vezi toată discuția)