avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistie fiscala pentru mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistie fiscala pentru mame

Buna ziua
In Noiembrie 2011 am revenit la munca si am depus toate actele necesare intreruperii concediului de ingrijire copil la Agentia corestunzatoare.
Am depus aceste acte la mai putin de o saptamana de la reluarea activitatii.
Dupa 3 ani, astazi, am primit o decizie de recuperare a debitului aferente unor zile din noiembrie in care am lucrat. Nu imi amintesc daca mi-au platit luna completa, dar as zicem ca a fost asa.
Avand in vedere ca eu am depus toate acte in termenul legal si ca a fost eroarea lor, se aplica scutirea de plata aferenta legii 126/2014 ?
Am citit legea, dar sincer nu am inteles nimic din ea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 14:00, 20 Noiembrie 2015
Daca aveti dovada ca ati anunat AJPIS de reluarea activitatii , atunci intrati sub incidenta prevederilor legale privind "amnistia fiscala".
Buna ziua

Am depus cerere de aminstie conform legii si ei au raspuns ca isi mentin pozitia.
Totusi eu i-am anuntat in termenul legal. Am reluat activitatea pe 14 Noiembrie si am o decizia lor de stimulent de la inceputul lui decembrie. Daca eu nu ii anuntam, cum mi-au aprobat ei mie stimulentul in 3 saptamani?
Eu consider decizia eronata.
Ce pot face?
Multumesc
Contestati in instanta decizia respectiva.
Buna ziua

Inca o intrebare : in ce termen se prescrie aceasta datorie si care este data de la care se considera ca s-a nascut datoria?
Eu nu am nici o intentie sa platesc suma imputata.
S-au implinit 3 ani de cand am revenit la serviciu.
Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca am actele doveditoare, dar taxele de timbru si alte taxe tot trebuie sa platesc, chiar daca dansul nu imi ia nici un ban.
C.proc.fisc.
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
....

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil lumy86 lumy86 Buna ziua, Problema mea este cu suspendarea concediului de crestere a copilului. Daca tatal nu lucreaza si nu realizeaza venituri impozabile se suspenda ... (vezi toată discuția)
Incasare drepturi necuvenite indemnizatie crestere copil cristina_anghel121 cristina_anghel121 Buna ziua, Am primit o somatie de plata si un titlu executoriu, pentru incasarea unor drepturi necuvenite in valoare de 2.007 ron, reprezentand indemnizatia ... (vezi toată discuția)