avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Proforma sau factura?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Proforma sau factura?

Buna ziua! Am achitat un serviciu cu cardul online, pe baza unei facturi proforma, in data de 7 oct. In raportul tranzactiilor de pe contul meu bancar, imi apare suma respectiva ca tranzactie in asteptare din data de 7 oct, astazi fiind 9 oct. Furnizorul serviciului imi va elibera factura fiscala in momentul procesarii platii de catre banca. As dori sa stiu cum inregistrez plata in contabilitate. Pe baza facturii proforme si a extrasului de cont pe care probabil va aparea 7 oct, sau doar in momentul in care voi primi factura fiscala?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 10:29, 9 Octombrie 2014
Inregistrati la data platii, deci cu proforma, urmand ca ulterior sa atasati si factura, care este de fapt documentul care se ia in considerare in contabilitate. Proforma este justificarea initiala a platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Avans marfa svisarinescu svisarinescu Daca plata se face in baza unei proforme in luna oct.,(ca avans marfa), iar marfa este livrata si facturata in noiembrie. (13.11), se poate deduce tva la data ... (vezi toată discuția)
Dovada platii la plata on line diana0821 diana0821 Buna, am facut o plata on line pentru un serviciu, insa nu am primit nici un fel de dovada a platii. Serviciul a fost livrat, insa nu am cum sa imi justific ... (vezi toată discuția)