avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un sfat va rog...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un sfat va rog...

As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul general al unitatii(dir. tehnic a refuzat sa indeplineasca niste dispozitii date de dir. gen) .dir. general a decis cercetarea disciplinara a directorului tehnic(pt. neindeplinirea dispozitiilor date) si suspendarea acestuia pe perioada cercetarii disciplinare prealabile.In perioada suspendarii ,dir. general a hotarat modificarea organigramei si desfiintarea postului de dir. tehnic motivand dificultati economice,desi unitatea are dificultati economice de mai bine de 1 an.Cei de la resurse umane l-au sfatuit pe dir. general sa nu procedeze in acest mod, intrucat desfiintarea unui post trebuie sa fie aiba o cauza reala si serioasa,iar in aceasta situatie, cauza este tocmai acest conflic intre director si dir.tehnic(toti salariati cunoscand aceast lucru... fiind martori la certurile avute de cei doi dir)
Ce se poate face in acest caz,daca dir. gen.nu renunta la decizia de a modifica organigrama?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 1 Mai 2009
1. Daca s-a hotarat cercetarea disciplinara a DT, trebuie sa se faca aceasta cercetare si dupa aceea DT poate contesta in instanta decizia de sanctionare. Daca are dreptate va fi repus in drepturi de la data cand i s-a suspendat CIM.
2. Daca DG are printre atributii si modificarea organigramei, o poate face. De asemenea poate si desfiinta postul si concedia pe DT. Acesta din urma are dreptul sa atace decizia de concediete in instanta si daca va castiga va fi repus in drepturile avute anterior.
3. In unitate nu aveti sindicat? Sindicatul poate interveni daca exista un asemenea conflict.
4. Nu puteti interveni la Consiliul de Administratie sau la Patronat? Cine sunt acestia?
Nu avem sindicat,avem doar reprezentanti ai salariatilor care nici ei nu stiu prea bine ce sa faca... fiecare tine de locul lui de munca si se gandesc ca si lor li se poate intampla acelasi lucru.
Organigrama trebuie sa fie aprobata de CA si de AGA...care nu au conostinta de conflictul intre DG si DT....unitatea este de stat..............
Desfiintarea unui post trebuie aprobata de catre CA sau AGA ... Pentru a fi efectivă desfiinţarea locului de muncă, este necesară înlăturarea acestuia din structura angajatorului, deci să nu se mai regăsească în organigrama sau în statul de funcţii al angajtorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama unei societati comerciale pe actiuni Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Trebuie prezentata si eventual discutata in contradictoriu organigrama unei societati comerciale pe actiuni cu sindicatele? (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)
Aga ilo_2003 ilo_2003 in cadrul unei societati cu raspundere limitata in care asociatul unic este si administrator cum se convoaca adunarea generala si cum se desemneaza un ... (vezi toată discuția)