avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

Buna ziua ,

Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile .
Prin vanzare s-a acoperit doar datoria catre banca ( nici aceea integral ) , ramand datoriile la Finante ( 40000 + penalitati) . Din vanzare s-a platit la Finante doar TVA - ul . (3200 lei ) .
Asteptam cu nerabdare sa se inchida aceasta procedura .
Mentionez ca din decembrie 2013 , SC nu a mai avut angajati , activitate .
Motivul pentru care s-a ajuns la declarea insolventei : criza economica , o investitie pierduta ( chelt inutile in anul 2011 ) , creditul la banca - am fost in imposibilitatea achitarii ratelor , pierderea contractului pt activitatea desfasurata ( in incinta unui supermarket ) .
Intrebare : Acum am primit citatie de la Tribunal pe 5 dec ANAF ne cheama in instanta pentru , raspunderea patrimoniala in numele SC .
Mi-e teama ca vom ajunge la execut silita pf din cadrul SC .
CE ARGUMENTE AS PUTEA AVEA PENTRU A NU PLATI DATORIA LA ANAF , IAR FIRMA SA INTRE IN FALIMENT , FARA CA DATORIA SA FIE PLATITA DE ASOCIATI SAU ADMINISTRATORI .
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 08:47, 10 Octombrie 2014
atentie, regula ANAF este sa solicite angajarea raspunderii perrsonale a administratorului ptr. restul de creanta.
Plecand de la idea ca starea de insolventa este una obiectiva si neurmarita de asociati in vederea neplatii cu rea credinta a datoriilor catre diversi creditori, se poate retine:
- Atragerea raspunderii patrimoniale si personale potrivit art.138 din lege, daca se va dovedi culpa dumneavoastra in sensul unei stari de insolventa voita.

Apararile pe care dumneavoastra le puteti formula sunt atat de ordin obiectiv si privesc modul concret al starii de insolventa cat si de ordin subiectiv referitor la modalitatea efectiva de contributie la aceasta stare de insolventa prin gresita administrare a societatii.

Numai in functie de continutul cererii de atragere a raspunderii astfel formulate, puteti formula aparari de fond, pentru ca nu exista un stas al acestor aparari, in alta ordine de ideei sunt si o alta categorie de aparari ce vizeaza direct procedura declansata in contradictoriu cu persoana a carei raspundere patrimoniala se vrea a fi atrasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimpinare mireacaty mireacaty Buna ziua , Am primit o citatie de la tribunal din partea Administratiei Financiare pentru atragerea raspunderii administratorilor la firma pe care am ... (vezi toată discuția)
Executare silită de către anaf persoana fizica pentru datorii firma radiată cornelia05 cornelia05 Buna seara! Va rog sa imi comunicati daca in urma radierii unei firme care a fost in insolventa, acum radiată din registrul comerțului, ANAF ul poate pune ... (vezi toată discuția)
Declarare insolventa societate comerciala .anaf a declarat insolventa societatii comerciale de tip srl.procesul ... florin1960 florin1960 ANAF a declarat insolventa societatii comerciale de tip SRL.Procesul verbal nu a fost comunicat catre societate si administratorul a luat cunostinta de ... (vezi toată discuția)