avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta la noul cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta la noul cod rutier

Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ma indruma-ti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:07, 10 Octombrie 2014
In lege nu scrie ce nu aveti dreptul, se scrie doar ce drepturi aveti.
Acesta este textul care va permite reexaminarea art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002.
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 zile in contencios administrativ ContSters373000 ContSters373000 Buna seara Exista in O.U.G. 195/2002 art.221 Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Recuperarea permisului si pasi ce trebuie facuty morosanmihai morosanmihai am o suspendare de permis pe 90 de zile pt viteza, am inteles ca dacadau reexamiarea posibil sa se scurteze termenul de suspendare este adevarat.ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Reținere permis auto 90 de zile Mcmc Mcmc Buna ziua. In decursul serii de ieri, unui prieten i-a fost reținut permisul de conducere perioada 90 de zile amenda 1300 lei si fără drept de conducere din ... (vezi toată discuția)