avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Schema MINIMIS
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Schema MINIMIS

Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de aceasta schema de ''ajutor'' de minimis.Sunt unul dintre cei cu proiect aprobat iar din pacate nu prea am cum sa fiu gata cu cererea de rambursare la 01.11 deoarece prima cerere de rambursare trebuie sa fie conform ghidului si acordului peste 50% din valoarea proiectului, iar in cazul meu singura investitie care indeplineste aceasta conditie este o hala de productie (mai am cuprins in proiect 2 utilaje care sunt sub 50%), insa avand in vedere ca acordul a intrat in vigoare in august 2014, eu nu am timp fizic sa termin constructie pana la 1 noiembrie si sa si receptionez constructia (proiect,avize,autorizatii,comanda profile metalice,betoane care trebuie sa se usuce,etc..). Mai mult decat atat noi ca si beneficiari, nu stiam ca in acordul de finantare este aceasta clauza cu intrarea in vigoare dupa publicarea in MO a rectificarii bugetare, ca macar sa mutam investitia in 2015. Deci in cazul asta, eu (sau noi) ce fac? pierd finantarea?Iar in afara de aceasta nelamurie, intrebarea fireasca este : daca se publica in MO rectificarea bugetara in octombrie 2014, adica atunci sa intre in vigoare acordul, ce se intampla? pierdeam toti finantarea?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:57, 14 Octombrie 2014
Cel mai competent raspuns il puteti primi de la OTIMMC unde ati depus proiectul. Poate exista o oportunitate de rezolvare. Daca ati facut achizitia utilajelor iar pentru hala ati demarat procedurile de achizitie a halei si ati semnat contractului cu constructorul, notificati OTIMMC stadiul in care va aflati si solicitati precizari privind cererea de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata minimis imm 2014 - pentru cunoscatorii situatiei georgica107 georgica107 La ultima sesiune de depunere de proiecte prin Schema de minimis (HG 274/2014), care a avut loc in inanuarie 2014, cererea de plata trebuia depusa pana la data ... (vezi toată discuția)
Por 43 teodor82 teodor82 Buna seara. As dori sa implementez un proiect de constructie hala service cu achizitia de utilaje pentru aceasta. Care ar fi etapele, daca terenul este in ... (vezi toată discuția)
Tanar interprinzator (28 ani) in mediu industrial-urban - informatii accesari fonduri europene igorash igorash Buna Ziua. Cat timp am facut studiat in perioada facultatii (Politehnica) si masteratului am lucrat in domeniul feroviar.Anul acesta doresc sa incep demararea ... (vezi toată discuția)