avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire succesiune

Buna ziua,

Bunica mea cu un copil s-a casatorit cu bunicul care avea tot un copil.
Daca bunica mea a murit in 2005 si bunicul in 04.2014, mostenitori fiind: tatal meu (copilul bunicii) si unchiul (copilul bunicului) cum se imparte 2 imobile intre cei 2 frati vitregi?La notar s-a stabilit ca tatal meu sa aibe 3/8 parti si fratele vitreg 5/8. Cum sau care varianta este buna?Asa cum a stabilit notarul sau cum credem noi adica 1/2 fiecare?
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 17:06, 15 Octombrie 2014
Voi, mai precis cine ?
Tatal dvs o mosteneste doar pe bunica, unchiul are o cota mai mare desigur, pt ca tatal lui a mostenit o cota de 1/4 dupa sotia sa.
Au fost dezbătute ambele succesiuni. Mai intii dupa bunica, revenind bunicului o cota ma mare, si ulterior dupa bunicul, de aceea s-a ajuns la aceste cote succesorale.
pt ca bunica a murit prima ...aveti vocatie ca si descendent doar la averea lasata de ea, bunica

tocmai ce ziceam anterior:D ca imparteala e dupa ureche...si cu stampila stapila Mareeeee

am gresit....maaaaaaare si nu asa cum am zis
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
ContSters330712, utilizator
Stiam ca normal era sa se imparta jumate la fiecare partepentru ca deja erau amandoi moriti dar...Si nu se poate spune ca unul a avut mai mult sau altul...Au fost impreuna cand au construit casele.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
Bunea1, utilizator
am inteles ca sunteti descendentul bunicii - primul mort
cota dvs este de 5/8 doar din averea bunicii dvs... restul apartine sotului supravietuitor

discutia/spetza se poate complica avand in vedere cu ce a venit fiecare in casatorie
5/8 din din 1/2 ( sau mai mult...functie de lichidarea carea o fac notarii...ca o simpla legalizare) nu-i totuna cu 5/8 sin 1/1


Alte discuții în legătură

Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)