avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... reducere transport elevi postliceala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

reducere transport elevi postliceala

d-lor directori ai institutiilor de transport, naval, auto sau feroviar: si ELEVII scolilor postliceale au dreptul la reducere transport-invatamant de zi, invatamant de stat. cu ce este mai indreptatit un student sau un elev liceal fata de un elev de la postliceala sau scoala profesionala? apropo scoala postliceala este scoala profesionala, face parte din invatamantul profesional cf legii invatamantului 1/2011, art 24, alin 3.
\"ART. 24
(3) Învăţământul profesional şi tehnic este format din: învăţământ profesional, învăţământ tehnic şi învăţământ postliceal\".

sau cf art 44, alin 2
\" SECŢIUNEA a 11-a
Învăţământul postliceal
ART. 44
(2) Învăţământul postliceal face parte din învăţământul profesional şi tehnic şi este parţial subvenţionat de stat.\"

sau cf art 85, alin2
\"(2) Statul subvenţionează toate costurile aferente frecventării liceului pentru elevii provenind din mediul rural sau din grupuri socioeconomice dezavantajate, precum şi pentru cei care frecventează şcolile profesionale\".

Clar, Apetrans Botosani, sau CFR?
Daca nu e clar voi face o sesizare catre corpul de control al ministrului invatamantului, ca prevederile legii sa nu mai fie interpretate in detrimentul ELEVILOR scolilor profesionale sau postliceale, cu atat mai mult cu cat Ministerul invatamantului 'sustine si stimuleaza' invatamantul de orice fel.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
sery107, utilizator

Alte discuții în legătură

Scoala postliceala - reduceri elevi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua , daca urmez cursurile unei scoli postliceale particulare acreditate am dreptul la reducere pe tren ? (exact cum era la liceu sau facultate) ... (vezi toată discuția)
Alocația de stat Alina_605 Alina_605 Buna ziua! Daca sunt eleva la o școală postliceală nu pot beneficia de alocația de stat? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport gratuit ... uncetateanN uncetateanN Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport(cu trenul) gratuit la fel ca si studentii sau de cel putin o reducere? (vezi toată discuția)